FA til VG: Ballkastingen får ikke etterspill for Haaland

2 hours ago 1



Erling Braut Haalands (24) kastet en ball i hodet på Arsenal-spiller Gabriel Magalhães under søndagens kamp, men det får ingen konsekvenser for nordmannen.

Publisert: 23.09.2024 12:50

Det får VG opplyst av kilder i det engelske fotballforbundet (FA).

Årsaken er at situasjonen ble kvittert ut av videodommerne (VAR) mens kampen pågikk. De fastslo at det ikke var nødvendig med en reaksjon mot nordmannen der og da, og derfor kan ikke Haaland bli straffet i etterkant. I så fall ville FA opprettet sak.

Se situasjonen øverst i saken.

Regelverket åpner for at en spiller kan straffes dersom det kastes et objekt (eller en ball):

  • Dersom det blir ansett som hensynsløst, skal det gis et gult kort.
  • Dersom det blir brukt overdrevet kraft, skal spilleren bli utvist.

Daværende Sevilla-spiller Jules Koundé ble utvist da han kastet ballen i ansiktet til Jordi Alba fra kloss hold i desember 2021. Franskmannen var utestengt i én kamp.

VG var i kontakt med tidligere toppdommer Per Ivar Staberg tidligere mandag. Han var sikker i sin sak på at Haaland ikke kom til å bli straffet.

– Det er en ganske enkel rebus: Dersom du skal gi rødt kort, må du legge til grunn at det utsetter hodet til motspilleren for fare. Jeg klarer ikke å se for meg at mange fortolker situasjonen slik, sier Staberg til VG.

– Det finnes sikkert en mulighet for at noen kan hevde det, men nei ... For meg er det helt klart usportslig – og sikkert en takk for sist etter å ha blitt irritert gjennom hele kampen. Men det er ikke voldsom opptreden og utsetter ikke Gabriel for noen fare, sier Staberg.

Kampen endte 2–2. Da John Stones satte inn utligningen flere minutter på overtid, kastet Haaland ballen i hodet på Arsenal-stopper Gabriel.

Nordmannen havnet i munnhuggeri med Arsenal-leiren flere ganger under og etter kampen.

Read Entire Article