Togavsporing i Russland – Opp til 100 skadet

1 month ago 33



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Togavsporing i Russland – Opp til 100 skadet

    Det var over 800 passasjerer på toget.

    Det var over 800 passasjerer på toget. Foto: Sosiale medier

    Et passasjertog har sporet av i Volgograd-regionen i Russland. Opp til 100 personer er skadet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Reuters.

    Det var over 800 passasjerer, ifølge samme kilde.

    Også det statlige nyhetsbyrået Ria melder om ulykken. Åtte togvogner sporet av, ifølge meldingene.

    Nødetatene er på stedet.

    Årsaken til avsporingen er så langt ikke kjent.

  • Ingrid Elise Sønstebø-Sundt

    3 min

    Wagner-gruppen innrømmer tap i kamper mot opprørere i Mali

    Wagner-gruppen i Russland er en leiesoldatgruppe. De innrømmer nå store tap i kamper mot tuareg-opprørere nær Malis grense til Algerie.

    Mali, der militærjuntaer tok makten i kupp i 2020 og 2021, kjemper mot et islamistisk opprør som har pågått i mange år.

    Opprørsbevegelsen CSP-PSD sa lørdag at de hadde erobret pansrede kjøretøy, lastebiler og tankbiler i kamper ved grensebyen Tinzaouaten.

    I en sjelden uttalelse erkjente Wagner-gruppen at deres styrker hadde kjempet sammen med maliske soldater fra 2

  • Rødt krever lovendring for å sikre bedre oppbevaring av overgrepsbeviser

     Gorm Kallestad / NTB

    Rødt og NKLM ber om en lovendring for at bevis i overgrepssaker sikres bedre. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Søndag meldte Aftenposten om store forskjeller i bevissikring mellom overgrepsmottak i Norge. På overgrepsmottaket i Elverum lagres bevisene for alltid, mens i Oslo fjernes de etter tre måneder.

    Rødt ber nå regjeringen om å komme med en lovendring.

    – Vi kan ikke ha det sånn at oppbevaringen av beviser som kan være avgjørende for å få dømt voldtektsforbrytere, er såpass varierende fra sted til sted, og at bevisene kastes på grunn av manglende kapasitet for oppbevaring, sier Tobias Drevland Lund, stortingsrepresentant og justispolitisk talsperson for Rødt.

    Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin (NKLM) mener loven bør endres slik at overgrepsbeviser må lagres innenfor tidsrammer som er like over hele landet.

  • Joe Biden legger fram plan for reform av USAs høyesterett

    USAs president Joe Biden vil mandag foreslå omfattende reformer av høyesterett, inkludert tidsbegrensninger og en «bindende etisk kode» for de ni dommerne.

    En dypt splittet kongress betyr imidlertid at endringene har liten sjanse for å bli lov, ifølge Reuters' kilder.

    – Dette landet ble grunnlagt på et enkelt, men dyptgående prinsipp: Ingen står over loven. Ikke presidenten i USA. Ikke en dommer i høyesterett i USA. Ingen, skriver Biden i en kronikk i Washington post.

    I motsetning til andre medlemmer av den føderale domstolen, har høyesterettdommerne ingen bindende etisk kode. De er underlagt offentlighetslover som krever at de rapporterer inntekter og visse gaver, men det er flere unntak.

  • Mann funnet død i Osensjøen

    En mann i 50-årene ble funnet død i Osensjøen i Åmot i Innlandet søndag. Mannen falt over bord under en fisketur.

    – To personer var på fisketur da en mann falt over bord og druknet, sier operasjonsleder Christian Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB.

    Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10 søndag formiddag. Det var personen som var i følge med mannen, som først varslet nødetatene.

    Rundt to timer senere ble den savnede funnet død i vannet av en luftambulanse.

    – Mannen er i 50-årene og fra Innlandet, opplyser Svarstad.

    Hendelsen har skjedd ved Nordre Osen i nordenden av sjøen, som ligger i kommunene Åmot og Trysil.

  • Fibernett sabotert i flere deler av Frankrike, sier politiet

    Meldingen kommer få dager etter at det franske jernbanenettverket ble utsatt for sabotasjehandlinger som førte til store trafikkproblemer.

    – Telekominstallasjoner tilhørende de franske selskapene SFR og Bouygues Telecom BOUY.PA er blitt vandalisert, rapporterte Le Parisien og BFM TV mandag, med henvisning til anonyme kilder.

    Det er infrastrukturen i Sør-Frankrike, Meuse-regionen nær Luxembourg, og Oise-området nær Paris som er blitt vandalisert.

    Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sa tidligere mandag at mye tyder på at det var venstreekstremister som sto bak sabotasjen på tognettverket.

  • Internett tilbake i Bangladesh

    Etter massiv opptøyer i Bangladesh skrudde myndighetene av internett.

    Opptøyene, som startet på universiteter og høyskoler forrige måned, utviklet seg til landsomfattende protester. 150 mennesker ble drept, tusenvis ble såret da sikkerhetsstyrker slo hardt ned på demonstrantene.

    Det var også portforbud, hæren patruljerte i gatene.

    Protestene startet som en protest mot kvotering av familiemedlemmer av dem som deltok i frigjøringskrigen mot Pakistan i 1971, som har spesielt lukrative rettigheter i arbeidsmarkedet.

    Kritikere mener statsminister Sheikh Hasina er blitt mer autoritær de siste årene.

  • Nedgang i svensk økonomi kan bety nytt rentekutt

    Sveriges bruttonasjonalprodukt sank med 0,8 prosent fra forrige kvartal. Det kan bety at den svenske riksbanken må ty til et nytt rentekutt, mener ekspert.

    Sveriges BNP vokste med 0,9 prosent fra mai til juni, men er totalt sett ned 0,8 prosent sammenlignet med årets første kvartal.

    – Svensk økonomi vokste i juni, men utviklingen for kvartalet som helhet svekkes av svake tall for april, sier økonom Mattias Kain Wyatt ved Statistiska centralbyrån (SCB).

    Den svenske styringsrenta ble i mai senket med 0,25 prosentpoeng til 3,75 prosent. Det var da det første rentekuttet i Sverige på over åtte år.

    Nå kan den svenske Riksbanken bli nødt til å kutte igjen, mener Kim Blindbæk, som er seniorøkonom hos danske Sydbank.

    – Vi vurderer det slik at renten igjen blir senket allerede neste måned, sier han.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article