Til semifinale med betongforsvar: – Parademarsj

1 month ago 27

(Norge – Brasil 32-15) Neste stopp er Danmark for Katrine Lunde og det norske forsvarsverket.

Katrine Lunde leverte en ny stor OL-kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 06.08.2024 22:53

Brasil var aldri noen målestokk i kvartfinalen. Foran 23.000 tilskuere ble motstanderen kledd sportslig nakne i løpet av det første kvarteret i Lille.

– Dette kan bli stygt, mente Ole Gustav Gjekstad.

Max-eksperten fulgte opp med å kalle Brasil «tynn suppe».

– Parademarsj, mente kommentator Asbjørn Myhre.

Norge ledet 16–8 allerede halvveis.

Kari Brattset Dale var igjen god begge veier for Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Et gammelt håndballuttrykk sier: Angrep vinner enkeltkamper. Forsvar vinner titler.

I tilfelle er håndballjentene på vei mot noe stort.

OL-åpningen var en defensiv katastrofe med 32 baklengs – tross en god Lunde – mot Sverige.

Men så har alt gått så meget bedre.

• 18 baklengs mot Danmark.
  • 20 mot Sør-Korea.
  • 22 mot Slovenia.
  • 18 mot Tyskland.
  • 15 mot Brasil.

En ny defensiv suksess for Norge. For dette handler ikke bare om keepere. Dette dreier seg ikke minst om Kari Brattset Dale og Maren Aardahl i midtforsvaret. Stine Skogrand, Henny Reistad og Veronica Kristiansen rundt dem.

Sanna Solberg-Isaksen er også klar til å ta et tak med forsvarsspill på verdensnivå. Men før pause holdt hun seg ute på venstrekanten.

Der briljerte hun med fire strake scoringer. Før Camilla Herrem kom inn og plusset raskt på sine «bare» fem OL-mål med to fine scoringer.

Camilla Herrem fra fem scoringer på fem kamper til fem bare mot Brasil. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Med ballen var Norge best når Stine Bredal Oftedal fikk satt opp farten. Seks av de 16 målene før pause kom i kontringer. Som en logisk følge av Katrine Lundes redninger og det gode forsvarsspillet.

44-åringen tok syv av 15 brasilianske skudd før pause.

Med en redningsprosent på 47 overlot hun buret til Silje Solberg-Østhassel.

2. omgang startet med at Marit Røsberg Jacobsen og Brattset Dale satte ballen i tomt mål. Brasil gjorde et desperat forsøk med å sette inn syv angrepsspillere mot det norske betongforsvaret.

Henny Reistad viste returløp i verdensklasse da hun hentet Brasils Ana Claudia Bolzan i kontring. Det er defensiv kvalitet det også.

• Alt fra OL ser du på Max!

Etter hvert ble det kattens lek med musen. Thorir Hergeirsson kunne disponere laget akkurat som han ville. Herrem fikk 37 minutter på banen scoret fem. Marit Røsberg Jacobsen ble Norges toppscorer med seks mål.

Torsdag spiller Norge semifinale mot Danmark.

Danskene slo Nederland 29–25 i sin kvartfinale.

Men har helt sikkert ikke glemt 27–18-tapet for Norge i Paris.