Ti drept i rakettangrep på Golanhøydene – Israel truer med full krig mot Hizbollah

1 month ago 42



Israelske nødetater melder at ti mennesker er drept i et rakettangrep på de israelskokkuperte Golanhøydene lørdag. Rakettene ble skutt ut fra Libanon.

Foto: Avi Ohayon / Reuters / NTB

Publisert: 27.07.2024 20:29 | Oppdatert: 27.07.2024 20:45

Angrepet mot den drusiske byen Majdal Shams på grensa til Syria er ifølge tidligere opplysninger fra Hizbollah gjengjeldelse etter et israelsk angrep på landsbyer i Sør-Libanon der fire Hizbollah-medlemmer ble drept.

Ifølge israelske nødetater rammet angrepet en fotballkamp på en bane i Majdal Shams. El Bin, som er leder av redningstjenesten Magen David Adom, sier at ti mennesker ble drept og 24 såret, hvorav seks kritisk. Alle de døde var mellom ti og 20 år gamle, ifølge avisa Haaretz.

– Vi så store ødeleggelser da vi kom til fotballbanen, og flere branner. Det var en grusom scene, sa Idan Avshalom i Magen David Adom. Et vitne sier at det var mange døde og levninger på fotballbanen som de ikke visste hvem var.

Foto: Gil Eliyahu / Reuters / NTB

Gjengjeldelse

Tidligere sa Hizbollah at det israelske angrepet var rettet mot landsbyer i Sør-Libanon, og at det påfølgende angrepet med fire raketter mot en israelsk militærbase i Majdal Shams var en gjengjeldelse. Senere avviste Hizbollah-talsmann Mohammed Atif overfor Reuters at de er ansvarlig for angrepet mot Golanhøydene.

En israelsk militærtalsmann slår fast på at det var Hizbollah som skjøt raketten som traff fotballbanen.

Israels utenriksminister Israel Katz sier på X at det går mot full krig med Hizbollah etter lørdagens angrep, og et medlem av statsminister Benjamin Netayahus delegasjon i Washington sier at angrepet på Majdal Shams innebærer en alvorlig opptrapping av konflikten mellom Israel og Hizbollah.

– Dagens angrep var fullstendig uakseptabelt, og vårt svar vil gjenspeile det. Vi står på grensen til en fullskala krig mot Hizbollah og Libanon, sa Hetz til nyhetsnettstedet Axios.

Hizbollah opplyste tidligere at fire medlemmer av Hizbollah og andre organisasjoner ble drept i et israelsk angrep, som Israel sier var rettet mot et våpenlager i grensebyen Kfar Kila.

Annektert av Israel

De syriske Golanhøydene ble okkupert av Israel under krigen i 1967 og er senere annektert. Men det internasjonale samfunnet har aldri anerkjent annekteringen.

Israel og Hizbollah har skutt mot hverandre nesten daglig siden krigen i Gaza startet 7. oktober, og de siste ukene er israelske flyangrep og Hizbollahs rakett- og droneangrep blitt hyppigere og har nådd lenger inn i både Libanon og Israel.

Siden oktober i fjor er over 450 mennesker drept i israelske angrep i Libanon, hvorav rundt 90 er sivile. I Israel er 21 soldater og 13 sivile drept av Hizbollah, og mange frykter at situasjonen kan utvikle seg til full krig.

Read Entire Article