Thomas fridde på Mont Blanc med en helt unik ring

1 month ago 23



Jannicke Kristine Dahl Øien syntes det hadde vært romantisk å bli fridd til på fjelltoppen. Lite visste hun om hva hun hadde i vente.

 Privat
«JA»: Thomas Lone fikk sitt «ja» fra kjæresten Jannicke Kristine Dahl Øien på toppen av Mont Blanc. Foto: Privat

Publisert 14.08.2024 06:17

Thomas Lone (29) og Jannicke Kristine Dahl Øien (33) bor til vanlig i Hemsedal, men har feriert i Alpene denne sommeren.

Det Dahl Øien ikke visste, var at Lone hadde planlagt at noe helt spesielt skulle skje på toppen av Vest-Europas høyeste fjell.

Da de hadde klatret til toppen av Mont Blanc, gikk han nemlig ned på kne og fridde til sin kjære. Svaret var klinkende klart fra 33-åringen: «Ja!»

Det var Budstikka som først omtalte saken.

– Spektakulært

– To av tingene jeg setter aller mest pris på i livet er Jannicke og sterke naturopplevelser. Så dette var virkelig spektakulært og fantastisk, sier Lone til TV 2 om frieriet.

29-åringen er eventyrer, ingeniør i marinteknikk, foredragsholder og Norges yngste til å bestige «The Seven Summits». Det vil si de høyeste fjellene i hver av de sju verdensdelene.

Dahl Øien er sykepleier og villmarksguide som har jobbet tett med villmarks- og ekspedisjonsfarer Lars Monsen i flere år.

 Privat
NYFORLOVET: Thomas Lone fra Bærum og Jannicke Kristine Dahl Øien fra Trøndelag forlovet seg nesten 5000 meter over havet. Foto: Privat

Det var derfor ingen tvil om at en fjelltopp som Mont Blanc var et perfekt sted for frieriet deres.

– Jeg har alltid likt å gjøre ting litt annerledes, og Mont Blanc var et sted som for oss begge feirer naturen og de fantastiske opplevelsene vi kan få av å jobbe sammen i motbakke – bokstavelig talt, forteller Lone.

Dahl Øien nevnte på vei til første camp at det hadde vært romantisk å bli fridd til på toppen, men hadde ingen anelse om at det faktisk skulle skje.

Unik forlovelsesring

I forkant av klatringen, reiste paret i seks uker i Alpene i en campervan for å paraglide og løpe i fjellet.

Lone turte ikke å kjøpe en ring under reisen, i frykt for å avsløre overraskelsen. 

Derfor lagde han en forlovelsesring av et klatretau han har brukt på flere av ekspedisjonene sine mot målet om å fullføre «The Seven Summits».

 Privat
RING MED STOR SYMBOLIKK: Lone brukte denne selvlagde ringen av tau til å fri med. Tauet har vært med ham på flere ekstreme fjellturer. Foto: Privat

Tauet har holdt ham trygg i flere tøffe situasjoner i fjellet:

– Ideen min var at dette tauet har gitt meg lykke i fjellet, nå funker den som en forlovelsesring som kan passe på at Jannicke har det trygt fremover, utdyper Lone.

Han brukte superlim til å sette sammen tau-ringen, men understreker at hun skal få en skikkelig ring når begge er tilbake i Norge.

Paragliding i finstasen

Det nyforlovede paret, som har vært kjærester i tre år, har ikke satt noen bryllupsdato enda.

Men det vil trolig finne sted i Norge og inneholde luftsport, ifølge den kommende brudgommen:

– Jeg har alltid hatt lyst til å fly paraglideren min i finstasen, forteller 29-åringen til TV 2.

Før de arrangerer bryllup, er det andre reiser og prosjekter som venter. 

 Privat
ON TOP OF THE WORLD: Paret ser frem til starten på et nytt kapittel sammen som livspartnere. Her er de sammen på toppen av Mont Blanc. Foto: Privat

Blant annet har Dahl Øien allerede reist hjem til Norge for å hente deres nye valp: Arctic.

– Plutselig i løpet av noen få dager er vi ikke bare forlovet, men flokken har også vokst til tre, forteller Lone.

Selv skal han delta i paragliderkonkurranser i Alpene før han vender hjem og får hilse på valpen.

Eventyreren har også en klar oppfordring til andre:

– Har du en partner du er glad i, og føler hverdagen flyter med: Ikke nøl! Livet er kort, så det er bare å «pop the question». Anbefales, sier han.

Read Entire Article