Therese Johaug og skiforbundet kaller inn til pressetreff

1 month ago 17



Blir det comeback på langrennsdronningen? Det får vi svaret på i dag.

HAR BESTEMT SEG: Her fra et VG-intervju i slutten av mai. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klokken 11 onsdag formiddag har Johaug og Norges Skiforbund kalt inn til pressekonferanse på et hotell i Holmenkollen.

36-åringen har i lengre tid hintet om et mulig comeback, og har uttalt at femmilen under VM i Trondheim i 2025 kunne vært svært interessant. Tidligere i våres ble det varslet at en avgjørelse om Johaug faktisk skal satse på VM i Trondheim 2025 eller ikke ville komme i mai/juni.

– Før avgjørelsen er tatt, så trener jeg som at jeg skal prøve å gi det en sjanse, sa hun i et VG-intervju i slutten av mai.

I mars stilte hun til start på tremila under NM del to. Der vant hun med nesten tre minutter.

Johaug la opp i mars 2022 etter en ellevill karriere, som teller blant annet 82 verdenscupseire, 14 VM-gull og fire OL-gull.

I mai 2023 ble hun og ektemannen Nils Jakob Hoff foreldre til en datter.

Daglig leder i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø, bekreftet overfor VG i april at døren står åpen for Johaug dersom et comeback skulle bli en realitet.

– Vi har tett og god dialog med Therese. Vi har holdt av en plass, men så må hun komme tilbake til oss med sin beslutning. Vi har ikke satt noen fremdrift eller dato for det. Vi står med dørene åpne, sa hun den gang.

I så tilfelle får Johaug sin gode venninne Marit Bjørgen og sin gamle private trener Pål Gunnar Mikkelsplass – sammen med Sjur Ole Svarstad – som trenere på landslaget. Bjørgen og Mikkelsplass påtok seg deler av treneransvaret for det norske damelandslaget etter sist sesong.

Read Entire Article