Magasinet velger nå å dele skjermdumper av samtalene etter avvisninger fra forsvarsminister Pete Hegseth.
Mandag, kort tid etter at The Atlantic publiserte en sak om et massivt sikkerhetsbrudd fra Trump-administrasjonen, spurte en journalist forsvarsminister Pete Hegseth hvorfor han hadde delt planer om et kommende angrep på Jemen via meldingsappen Signal.
Hegseth svarte at det aldri ble sendt informasjon i tråden.
– Uttalelsene har satt oss i en vanskelig situasjon, står det i saken The Atlantic har publisert onsdag.
Se Hegseth her:
Saken startet på mandag, etter at Jeffrey Goldberg, sjefsredaktør i The Atlantic, ble invitert inn i en hemmelig gruppechat 11. mars.
Invitasjonen fikk han på den krypterte meldingstjenesten Signal fra Michael Waltz, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.
Det hvite hus bekreftet hendelsen.
– I The Atlantics første sak om Signal-chatten, «Houthi PC small group» som den ble kalt av Waltz, holdt vi tilbake spesifikk informasjon relatert til våpen og tidspunkt for angrep som vi fant i visse tekster.
De forklarer at de har en generell regel om å ikke publisere informasjon om militære operasjoner dersom informasjonen kan sette amerikansk personell i fare.
– Uttalelsene fra Hegseth, Gabbard, Ratcliffe og Trump, kombinert med påstandene fra flere administrasjonstjenestemenn om at vi lyver om innholdet i Signal-tekstene, har ført til at vi mener folk bør se tekstene for å trekke sine egne konklusjoner, skriver magasinet.
Under artikkelen har magasinet lagt ved en rekke skjermdumper fra samtalen.
Forsvarsminister Hegseth skrive blant annet:
«Været er gunstig. Har nettopp bekreftet med CENTCOM
at vi er klare for oppdragsstart».Den mye omtalte chatten het «Houthi PC small group», og inkluderte flere sentrale aktører i Trump-administrasjonen.
Blant annet deltok forsvarsminister Pete Hegseth, nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Waltz og visepresident JD Vance.
I meldingstråden disktuterte de angrep mot Houthi-bevegelsen i Jemen.
Også CIA-sjef John Ratcliffe, etterretningsdirektør Tulsi Gabbard og Joe Kent, Trumps kandidat til å lede USAs nasjonale senter for kontraterror.
Kritikken har haglet mot medlemmene i meldingstråden, i all hovedsak fordi den har foregått utenfor myndighetenes egne meldingskanaler.
Flere nasjonale sikkerhetseksperter har blant annet hevdet at bruk av Signal for å diskutere militære operasjoner kan være et brudd på Espionage Act, som regulerer håndtering av nasjonal sikkerhetsinformasjon.