Terrorangrep på strand i Somalia – minst 32 drept

1 month ago 32



I RUINER: Ved dette strandhotellet detonerte en av angriperne en selvmordsbombe. Foto: SAID YUSUF WARSAME / EPA / NTB

En selvmordsbomber angrep et hotell før skytingen startet på den populære Lido-stranden i hovedstaden Mogadishu, melder lokalt politi.

lørdag 3. august kl. 13:26

Angrepet er det verste i Somalia siden minst 100 mennesker ble drept og 300 såret da to bilbomber ble detonert på et travelt marked i oktober 2022.

– Over 32 mennesker er drept i dette angrepet, og rundt 63 er skadet, noen av dem kritisk, sa polititalsmann Abdullah Adan Hassan lørdag.

Terrorgruppen al-Shabaab tok på seg ansvaret for angrepet via sin egen radiokanal.

En soldat ble drept, mens resten av de døde er sivile.

En av angriperne ble drept da han detonerte en selvmordsbombe ved et hotell i nærheten, mens tre ble drept i skuddveksling med de militære. En av angriperne ble tatt i live.

Slik ser stranden ut etter angrepet. Foto: Feisal Omar / Reuters / NTB

Fullt av folk

Lido-stranden er full av liv på fredagskvelder når somaliere starter helgen sin ved å gå ut med venner og familie.

Et vitne, Mohamud Moalim, sier han så en angriper sekunder før han sprengte seg i lufta ved siden av strandhotellet. Flere av vennene hans som han var sammen med, ble drep,t mens andre ble såret.

Et annet vitne, Hassan Farah, beskriver sjokket da eksplosjonen smadret en fredelig kveld på restaurant med venner.

– Vi var dekket av røyk, og både inne og utenfor restauranten lå mange mennesker på gulvet, mens andre blødde og skrek om hjelp, sier han videre.

Foto: Feisal Omar / Reuters / NTB

Bånd til al-Qaida

Terrorgruppen al-Shabaab kontrollerte store deler av Somalia før motoffensiver ble innledet i 2022, men har fortsatt kontroll over deler av det sørlige og sentrale Somalia.

Bevegelsen fortsetter med angrep i Mogadishu og andre steder, samtidig som de driver med pengeutpressing til en verdi av millioner av dollar mot forretningsfolk.

Gruppen, som har bånd til al-Qaida, har tidligere gjennomført en rekke lignende angrep i Somalia, blant annet mot hoteller og offentlige bygninger. Så sent som i fjor ble Lido-stranden også angrepet, med ni døde som resultat.

Publisert: 03.08.24 kl. 13:26

Relaterte emner

Read Entire Article