Syk Ruud trekker seg fra storturnering

1 month ago 22



Casper Ruud har trukket seg fra møtet med Sebastian Korda i Masters 1000-turneringen i canadiske Montreal.

 Beate Oma Dahle / NTB
  • NTB-Lars Eide og Andreas Jakobsen

Publisert: 10.08.2024 22:00

Norges tennisess har pådratt seg sykdom, opplyser far og trener Christian Ruud i en SMS til NTB.

Ruud åpnet turneringen i Canada med å slå australske James Duckworth i annen runde torsdag. Der trengte nordmannen tre sett for å beseire sin useedede motstander på hardcourten.

I tredje runde ventet Sebastian Korda, som sendte Taylor Fritz ut av turneringen. Den kampen skulle opprinnelig bli spilt fredag, men mye regn førte til at spillet ble utsatt med ett døgn.

Lørdag kveld, noen timer før kampstart, ble det kjent at Korda fikk walkover.

Nordmannen tok turen over Atlanteren etter kvartfinaleexiten i OL i Paris torsdag for en uke siden. Ruud liker seg vanligvis godt på grusen i den franske hovedstaden, men måtte gi tapt mot canadiske Felix Auger-Aliassime før medaljene skulle deles ut.

I siste del av sesongen sikter Ruud mot en plass i ATP-finalen i Torino i november. Kun de åtte beste i ATP-touren i inneværende sesong får en plass i turneringen, og nordmannen er for øyeblikket nummer fem på listen.

Neste uke er det duket for Masters (ATP 1000)-turnering i Cincinnati, før US Open går av stabelen 26. august. Masters-turneringer i Shanghai og Paris gjenstår også før det gjeve sluttspillet i november.

Read Entire Article