Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

1 week ago 10



Moen blir nå ansvarlig for videodømmingen i Norge.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 06.05.2024 13:04 | Oppdatert: 06.05.2024 13:21

Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VARVARVAR står for «Video Assistant Referee», altså videodømming på norsk. og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

45-åringen forteller om gode prosesser med dommersjef Terje Hauge, NFF og familien.

– Jeg håper jeg kan bli en god ressurs i dommergruppen og ser fram mot å samarbeide med både administrasjonen og dommerne, sier Moen.

Terje Hauge er glad for at Moen takket ja til stillingen. Han mener Moen har vært blant Norges beste dommere i en årrekke.

– Heldigvis får vi utnyttet all hans erfaring i rollen som VAR-ansvarlig. Jeg er glad for at han takket ja til den nye stillingen. Han kjenner både VAR, dommerfaget og dommermiljøet godt, sier Hauge – fortsetter:

– At han har erfaring både som dommer i VAR-rommet og som hoveddommer med VAR som hjelpemiddel, gir ham gode forutsetninger til å gjøre en solid jobb, fortsetter han.

Moen dømte sin første kamp på toppnivå i 2003. I perioden 2005 til 2020 var han internasjonal dommer, med blant annet VM-, Champions League-kamper og semifinale i Europa League på CV-en.

Read Entire Article