Stilte spørsmål ved om Harris er svart

1 month ago 19



Trump grillet av svarte journalister:

– Jeg visste ikke at hun var svart, sier Donald Trump om Kamala Harris på en konferanse for svarte journalister. Svarene hans blir latterliggjort på nett.

 Charles Rex Arbogast / AP Photo / NTB
OPPSIKTSVEKKENDE SVAR: Tidligere president Donald Trump blir intervjuet på en konferanse i regi av National Association of Black Journalists (NABJ) Foto: Charles Rex Arbogast / AP Photo / NTB

Publisert 31.07.2024 21:19 Sist oppdatert 4 minutter siden

Oppdateres.

– Hva er en «svart jobb»? spør ABC-journalist Rachel Scott, etter at tidligere president Donald Trump har skrytt av det han har gjort for slike «svarte jobber».

– En svart jobb er hvem som helst som har en jobb, svarer Trump.

 KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / NTB
GRILLET: Rachel Scott er journalist i ABC News. Hun ga Trump vanskeligere spørsmål enn hva han vanligvis må svare for på sine egne valgmøter. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / NTB

Salen ler av svaret hans. Det er ikke første gang i løpet av intervjuet det republikanernes presidentkandidat sier blir latterliggjort.

De lo også av ham da han stilte spørsmål ved om demokratenes trolige kandidat i presidentvalget, Kamala Harris, egentlig er svart.

– Hun var alltid inder. Jeg visste ikke at hun var svart, sier Trump, som anklager henne for å «ha blitt svart». 

Kamala Harris har jamaikansk far og indisk mor – noe hun aldri har lagt skjul på.

Trumps uttalelse vekker reaksjoner. Det hvite hus har allerede svart:

– Det er motbydelig. Fornærmende. Ingen har noen rett til å fortelle andre hvem de er, sier president Joe Bidens pressesekretær, Karine Jean Pierre.

– Hun er USAs visepresident, Kamala Harris. Vi må la navnet hennes stå i respekt. Punktum, legger hun til.

Trump stilte også Harris' bakgrunn som advokat i tvil, og hevdet feilaktig at hun aldri har bestått prøven for å bli advokat.

– Jo, det har hun, korrigerte Scott tørt.

Read Entire Article