Stenberg klarte ikke OL-medalje i banesykling

1 month ago 41

Anita Stenberg (31) var med i medaljekampen i omnium, men endte på 8. plass.

Publisert: 11.08.2024 14:34

Tidlig i den avsluttende øvelsen – poengløpet, som fungerer litt som en slags jaktstart med innlagte bonussprinter – var Stenberg oppe på bronseplass i sammendraget.

Men mot siste halvdel falt det norske håpet bakover igjen i den jevne medaljestriden. Til slutt ble Stenberg nummer 8.

– Det var noen minutter der vi trodde på det og Stenberg leverte et show, sa Max-kommentator Theiss Magelssen.

Overlegne Jennifer Valente fra USA kapret OL-gullet for andre gang på rad. Daria Pikulik fra Polen gråt da hun sikret sølvet. Ally Wollaston fra New Zealand tok bronse.

Omnium er en konkurranse på sykkel inne i en velodrom, som består av fire øvelser:

• Scratch – Stenberg fikk 26 poeng
  • Tempo – Stenberg fikk 18 poeng
  • Eliminering – Stenberg fikk 32 poeng
  • Poengløpet – Stenberg 26 poeng

For hvert løp får rytterne 40 poeng for 1.-plass, 38 poeng for 2.-plass, 36 poeng for 3.-plass og så videre.

Tidligere i år tok Stenberg EM-gull i omnium, mens hun ble nummer fem i OL i Tokyo 2021.

De norske utøverne er nå ferdig med sin innsats i Paris. De olympiske leker 2024 ender med åtte medaljer for Norge:

• Fire gull: Jakob Ingebrigtsen (5000 meter), håndballjentene, Solfrid Koanda og Markus Rooth (tikamp)
  • Ett sølv: Karsten Warholm (400 meter hekk)
  • Tre bronse: Line Flem Høst (seiling), Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball) og Grace Bullen (bryting)

Klokken 21.00 er det avslutningsseremoni på Stade de France.