Spiller på Vålerengas guttelag: – De blir litt sure på oss når vi kommer forbi dem fordi vi er jenter

1 month ago 55



Olive Gjermstad-Timraz (11) og Julie Warming-Guttorm (11) synes det er ekstra gøy å spille på guttelag. Men det er ikke alltid guttene liker det.

En ung jente med blå fotballdrakt kjemper om ballen med en ung gutt med lyst hår og hvit fotballdrakt og rundt står med- og motspillere.Olive gjorde det bra mot guttene fra Kolbotn. Hun var kaptein på Vålerenga. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Publisert: 02.08.2024 20:04

Kortversjonen

Under Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo denne uken, møttes Vålerenga og Kolbotn til kamp i gutteklassen. Der var det to spillere som skilte seg ut.

Olive og Julie spiller på guttelaget til Vålerenga. Og de elsker det.

– Jeg synes det er gøy. Det er mer fart enn å spille med jentene, sier Olive.

Hun er midtbanespiller og var kaptein for Vålerenga. Olive har spilt med gutter siden hun var seks år gammel.

I Vålerenga får flere av de ivrigste jentene tilbud om å trene og spille med gutter.

Julie er blant dem som bytter på å spille med gutter og jenter.

To unge jenter med blå fotballdrakter og hvite shortser holder rundt hverandre og smiler.Olive og Julie liker å spille med og mot gutter. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Blir sure

– Er det ekstra gøy å drible guttene?

– Ja, det er gøy å leke litt med gutta. De blir litt sure på oss når vi kommer forbi dem fordi vi er jenter, sier Julie.

– Jeg har opplevd mange ganger at de har ledd før kamp fordi det er en jente på laget, sier Olive.

Men når kampen starter, endrer det seg fort. Noen blir skikkelig sure om hun dribler dem, sier Olive.

En ung jente med blå fotballdrakt og hvitt hår fører ballen og en motstander med hvit drakt står foran.Julie spilte både på jentelag og på guttelag i Norway Cup. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Vil bli proffe

Bare noen hundre meter bortenfor der jentene spiller, er Ada Hegerberg på plass for å være trener i en vennskapskamp. Hun er idolet til begge jentene.

– Jeg drømmer om å spille i Lyon, sier Olive.

– Drømmen min er å spille i Barcelona, sier Julie.

I Barcelona spiller Caroline Graham Hansen, en av verdens aller beste spillere. Hun har fortalt at hun spilte med gutter i hele oppveksten. Det har også andre stjerner som Ada Hegerberg og Frida Maanum gjort.

Får utvikle seg

Det er veldig bra at jenter får spille med guttelagene, mener Viggo Strømme. Han har skrevet flere bøker om kvinnefotball, blant annet «Fotballboka for jenter».

Det er ikke uvanlig at jenter spiller med guttene for å teste seg litt ekstra. Strømme sier at det gjør at jentene får utvikle seg og bli bedre. I guttefotballen går det fortere og motstanderne er sterkere.

Viggo Strømme er tidligere fotballspiller og er nå sportssjef fotball på Norges Toppidrettsgymnas. Han har trent mange jentespillere. Foto: Privat

– Det er bare positive ting med det. Og jeg oppfordrer jenter til å spille med gutter. Ikke bare på lagene, men også i skolegården og på «løkka», sier Strømme.

Selv om det er mange jenter å spille med, er det viktig at de beste får prøve seg mot guttene innimellom, mener han.

– Hvis ikke kan det gå utover hvor gode de kan bli.

Read Entire Article