Spanske storaviser: Real Madrid boikotter Gullballen-utdelingen

2 hours ago 4



Klubben skal reagere kraftig på at angriperen Vinicius Jr. (24) ikke vinner den prestisjetunge prisen.

Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
  • Trond Johannessen, VG

    Trond Johannessen, VG

Publisert: 28.10.2024 16:11 | Oppdatert: 28.10.2024 16:21

Bare timer før utdelingen kommer dramatiske meldinger fra spanske storaviser. De skriver at Real Madrid har besluttet å boikotte mandagens Gullballen-utdeling i Paris.

Ifølge avisen har klubben fått vite at Vinicius Jr. ikke kommer til å vinne prisen, og at den i stedet går til Manchester Citys Rodri. Dette skal ha fått Real Madrid til å kansellere hele reisen til seremonien.

– Hvis kriteriene for prisen ikke ender med at Vinicius utpekes som vinner, burde de sørget for at (Dani) Carvajal vinner. Siden dette ikke har skjedd, er det åpenbart at Gullballen og UEFA ikke respekterer Real Madrid. Og Real Madrid er ikke til stede der de ikke blir respektert, siteres kilder i klubben på, overfor AS.

Vinicius Jr. skal selv ha tatt initiativ til boikotten, med støtte fra lagkameratene. Et chartret fly med rundt 50 personer, inkludert spillere, trenere og familiemedlemmer, skulle etter planen ta av klokken 15 i dag. Men alt ble avlyst i siste liten da nyheten om at Vinicius ikke vinner kom.

ESPN og en annen spansk storavis, Marca, skriver også at Real Madrid-delegasjonen uteblir.

– Dette er en enorm overraskelse som indikerer at Madrid allerede vet at «Vini» ikke er valgt som verdens beste spiller, skriver Marca.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=uDHzgNBuUUBH3mPyM3IW2gBA

Real Madrid hadde flere nominerte til kveldens prisutdeling, blant annet Carlo Ancelotti som årets trener og Andrij Lunin til Yashin-trofeet for beste keeper. Nå ser det ut til at ingen fra klubben vil være til stede under seremonien.

Read Entire Article