Sørkoreansk presidentfrue i korrupsjonsavhør etter Dior-skandale

1 month ago 22



Politiet i Sør-Korea har gjennomført et formelt avhør av landets førstedame, Kim Keon Hee, i forbindelse med en skandale rundt en svindyr Dior-veske.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol og førstedame Kim Keon Hee ankommer Washington for Nato-toppmøtet tidligere i juli. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
søndag 21. juli kl. 16:06

Pastoren Choi Jae Young ga Kim en veske fra det franske merket verdt 24.000 kroner i januar – og smugfilmet hele seansen.

Kort tid senere dukket videoen opp på internett, og har skapt store problemer for førstedamen og hennes mann, president Yoon Suk-yeol.

Sør-Koreas førstedame, Kim Keon Hee, er nå i vesketrøbbel. Her er hun avbildet ved en minnesermoni i London, England. Foto: Chris Jackson / AP / NTB

Sørkoreanske statsansatte og deres ektefeller har nemlig ikke lov til å ta imot gaver verdt mer enn om lag 8200 kroner. At pastoren er en sterk forkjemper for bedring i båndene til Nord-Korea har heller ikke hjulpet – det går nemlig klart imot Yoons politikk. Fra før er presidenten svært upopulær, og korrupsjonssaken rundt Kim bidro sammen med dette trolig til at presidentens parti tapte parlamentsvalget i april.

Anklagene går også ut på at presidentfruen skal ha bidratt til aksjemanipulasjon. Yoon avviste først saken som «politisk renkespill», men innrømmet i mai at kona ikke skulle tatt imot gaven.

Publisert: 21.07.24 kl. 16:01Oppdatert: 21.07.24 kl. 16:06
Read Entire Article