Sør-Korea sier Nord-Korea har sendt flere søppelballonger over grensen

1 month ago 19



En ballong som antas å ha kommet fra Nord-Korea, landet tidligere i sommer på rismarkene ved Incheon i Sør-Korea med sekker med søppel. Foto: Im Sun-suk / Yonhap / AP / NTB

Nord-Korea har på nytt sendt ballonger med søppel over grensen til Sør-Korea. De siste ukene har mer enn 2000 slike ballonger blitt sendt fra nord til sør.

søndag 11. august kl. 18:38

Det har ikke kommet meldinger om personskade eller materielle skader i etterkant. Sør-Koreas militære sier at sekkene som henger festet til de siste ballongene, mest sannsynlig inneholder søppel.

Bare i løpet av de siste ukene har Nord-Korea sendt mer enn 2000 ballonger med avfallspapir, tøyrester og sigarettsneiper mot Sør-Korea.

Landet kaller det gjengjeldelse mot alle sørkoreanske sivile aktivister som sender brosjyrer, medisin, penger, og minnekort med K-pop-videoer og koreanske TV-dramaer over grensen mot nord. Sør-Korea har også intensivert propagandasendingene ved strengt bevoktede grensa mot nord – der det også spilles av K-pop.

Siste gang Nord-Korea sendte ballonger over grensen, ble det sendt 480 stykker på ett døgn. En ballong landet i nærheten av presidentboligen i Seoul. Søppelet som falt ned, inneholdt ingen farlige stoffer, og ingen ble skadet, opplyste presidentkontorets sikkerhetstjeneste da.

Publisert: 11.08.24 kl. 18:38Oppdatert: 11.08.24 kl. 18:38

Relaterte emner

Read Entire Article