Slik oppfattes stjerneduellen: – Jeg skulle ønske flere var som Ingebrigtsen

1 month ago 43



Interessen for gullduellen mellom erkerivalene Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) og Josh Kerr (26) er høy også i utlandet.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Publisert: 06.08.2024 05:25

Siden Kerr spurtslo Ingebrigtsen på 1500-meteren i VM i fjor, har de vært i en konstant ordkrig. Stikkene har haglet også underveis i OL i Paris. Tirsdag kveld kl. 20.50 går gullduellen.

«Tirsdagens finale kan bli en ordentlig klassiker. Gå for all del ikke glipp av den», skriver Mats Wennerholm i Aftonbladet.

Svensken har fulgt friidretten tett lenge. Han berømmer Ingebrigtsen for showet han er med å skape med sine kontante og syrlige svar i media.

«Jeg skulle ønske flere var som ham, for det skur virkelig opp temperaturen. Men jeg tror risikoen er stor for at han får smekk igjen, akkurat som i Budapest. Kerr ser veldig vass ut», skriver Wennerholm.

Hvem vinner?

Jakob Asserson Ingebrigtsen

Narve Gilje Nordås

Josh Kerr

Yared Nuguse

En annen

Både norsk, britisk og annen internasjonal presse har flokket seg rundt Ingebrigtsen de få minuttene de har vært i intervjusonen etter forsøket og semifinalen.

Anerkjente Le Monde, en av de største avisene i Frankrike, viet duellen også en stor artikkel. Skribenten Yann Bouchez peker på at man er vant til heftige rivaler og meldinger rundt 100-meteren, mens 1500-meteren har vært preget av mer tilbakeholdne karakterer.

«Nå har alt endret seg», slår Bouchez fast.

«Det er en høy, 23 år gammel gutt – fan av videospill, med armer og ben som glitrer av tatoveringer – som leder denne dansen. Til tross for sin unge alder og sitt barnaktige ansikt, har norske Jakob Ingebrigtsen opparbeidet seg status som en topputøver.»

Josh Kerr snøt Jakob Ingebrigsten for gullet i Budapest under VM i fjor. Narve Gilje Nordås ble nummer tre. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sebastian Coe, dobbelt OL-vinner på 1500 meter for Storbritannia og nåværende president av det internasjonale friidrettsforbundet, setter pris på den norsk-britiske feiden.

– Jeg liker duellen. Jeg liker irritasjonen mellom dem. Jeg prøver å være høflig her, men dette er ikke et vennskap lagd i himmelen. De misliker hverandre åpenbart, sier Coe, sier Coe, som selv hadde intense dueller med landsmannen Steve Ovett på 800 og 1500 meter på 70- og 80-tallet.

Yared Nuguse (25) fra USA er også en av verdens beste 1500-meterløpere. Han er klar på at Ingebrigtsen vs. Kerr preger idretten.

– Det har gjort 1500-meteren virkelig spesiell. Det er utrolig at vi har to så sterke utøvere med, men jeg ser meg selv helt der oppe med dem. Jeg kommer ikke til å la dem komme i veien for det jeg er kapabel til, sa Nuguse til VG etter semifinalen.

– Jeg elsker det de gjør. Det hever alle oss andre. Nå forventer jeg en rask finale.

I en kommentar i den britiske storavisen The Times trakk den amerikanske friidrettslegenden Michael Johnson først frem duellen mellom Ingebrigtsen mot Kerr av de han gleder seg mest til i OL.

I Tyskland fikk derimot Ingebrigtsen kritikk for måten han tok seg videre fra forsøket på i OL. Nordmannen la seg helt bakerst før han kontrollerte seg enkelt fremover på oppløpet på denne måten:

– Provoserende, sa TV-kommentator Ralf Scholt på ARD, ifølge avisen Bild.

– Ja, det er så arrogant! Det er akkurat det kritikerne anklager ham for. Han oppfører seg som om han skal på en morgenjogg, svarte kollega Wilfried Hark, en veteran i tyske sportssendinger.

Nettavisen konfronterte Ingebrigtsen med utsagnene:

– Jeg har ikke noen tanker om det, svarte Ingebrigtsen.

Alt fra OL ser du på Max. Få hele OL-programmet her.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article