Kjempesmell da boksestjernen ble knust på Wembley

2 hours ago 5



Britiske Anthony Joshua (34) ble slått ned fire ganger, og fullstendig ydmyket av landsmannen Daniel Dubois (27).

 Anthony Joshua ligger rett ut for fjerde og siste gang. Daniel Dubois blir kort tid etterpå utropt til vinner av ringdommer Marcus McDonnell. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB
  • Per Opsahl, VG

    Per Opsahl, VG

Publisert: 22.09.2024 02:50

Først fikk 96.000 tilskuere på Wembley se popikonet Liam Gallagher gi full gass – ikke med boksehansker, men musikalsk – oppe i ringen.

En forsmak på hva Oasis-fansen kan vente seg i comebacket i 2025, og en energisk oppvarming til det som ventet rent sportslig noen minutter senere.

1 av 4Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

For Dubois vartet opp med et bokseshow av de sjeldne da han rett og slett knuste forhåndsfavoritt Joshua i tungvektsduellen .

For selv om Dubois forsvarte IBF-tittelen i tungvekt, regnet nok de aller fleste med at dette ville bli en seiersetappe på Joshuas vei tilbake mot toppen – og kanskje en fremtidig kamp mot vinneren av returkampen mellom Oleksandr Usyk og Tyson Fury i desember.

Den veien ser meget svingete og bratt ut nå.

Allerede i første runde måtte Joshua ned i kanvasen mot Dubois, som gikk fullstendig respektløst til verks i London.

Øynet håp

Joshua var også i kanvasen i tredje og fjerde runde. I den femte runden kunne det se ut som at OL-mesteren fra London i 2012 var på vei inn i kampen igjen.

Men da Joshua og fansen begynte å få troen traff Dubois med to nådeløse høyreslag. Det siste landet klokkerent på hakespissen til Joshua. Han gikk ned med hodet først og var så rystet at han ikke var i nærheten av å finne balansen til å komme seg opp før dommeren hadde talt til ti.

1 av 2Foto: ADRIAN DENNIS / AFP / NTB

Etter karrierens fjerde nederlag understreket Joshua at han ikke kommer til å legge opp.

– Det er klart jeg skal fortsette å fighte, slo 34-åringen fast på pressekonferansen .

Anthony Joshua står med 28 seirer (25 på knockout) og fire tap som proffbokser, mens Dubois har 22 seirer (21 på knockout) og to tap.

Read Entire Article