Slår tilbake mot Brann: – Vet hvordan å kaste bort tid

1 month ago 32



Brann var svært misfornøyd med det de ikke mente var fair play fra St. Mirren. Skottene mener bergenserne har ingen grunn til å klage.

 Tonen var imidlertid helt annen etter kamp. Brann-trener Eirik Horneland (t.v.) sa lite om den betente situasjonen før 1–1-målet, mens St. Mirren-trener Stephen Robinson hadde mer på hjertet. Foto: Steve Welsh / Pa Photos / NTB

Publisert: 09.08.2024 09:17 | Oppdatert: 09.08.2024 09:29

– Hadde dette vært Brann, hadde jeg vært rasende, sa Branns daglige leder Christian Kalvenes etter 1–1-kampen mot St. Mirren torsdag.

Hjemmelaget utlignet sent. Scoringen kom etter at Brann-keeper Mathias Dyngeland hadde sparket ballen ut av spill – siden lagkamerat Ole Didrik Blomberg lå nede med krampe.

St. Mirren ga ikke ballen tilbake. Angrepet endte i corner, som skottene fikk en viktig scoring ut av.

– Jeg hadde ikke forventet dette i Skottland. Det er jo ikke ulovlig å gjøre det, men det (fair play) må sitte i ryggmargen, sa Kalvenes også.

– Det er ganske vanlig å gi ballen tilbake. De valgte ikke å gjøre det, så da får man ta lærdom av det. Neste gang klinker man ballen lenger ut, sier Branns rutinerte stopper Ruben Kristiansen til VG.

VG spør St. Mirren-trener Stephen Robinson om hans perspektiv på scoringen.

– Jeg så det (Blomberg) faktisk ikke. Jeg så heller om igjen på den forrige taklingen da spissen min ble sparket. Men jeg spurte spillerne mine, og de sa «de drøyer bare tiden». Laget ville ikke gi ballen tilbake for de mente at Brann-spillerne drøyde tid, sier han til VG.

Stephen Robinson

Trener, St. Mirren

– Kalvenes mener det ikke er fair play. Hva synes du?

– Det er hans mening. De vet hvordan å spille i Europa og bryte ned kamper. De vet hvordan å kaste bort tid. Men jeg var også skuffet av hva Brann gjorde i noen andre situasjoner.

St. Mirren-keeper Ellery Balcombe argumenterer med at de ikke scoret etter innkastet, men i den påfølgende corneren.

Hva synes du om manøveren til St. Mirren?

Jeg hyller det!

Jeg slakter det!

Har ikke sett, men det skal jeg gjøre i videovinduet over i saken.

– Men scoringen kommer som følge av innkastet?

– Men det kom ikke direkte fra innkastet. Hvis ballen går ut av spill, er det innkast, sier han til VG.

– Christian Kalvenes mener det ikke er fair play. Er du enig?

– Ikke enig, vi scoret ikke direkte fra situasjonen.

VG møter en noe oppgitt keeper i Mathias Dyngeland etter kamp.

– Et kynisk lag. Det vi tar med oss er at vi skal vinne 3- eller 4–0. Det er deres virkemiddel for å vinne, og det er helt fair. Så får egentlig vi bare være bedre neste hjemmekamp, og så tror jeg vi tar de, sier keeperen til VG.

BAsBAsBergensavisen. fotballekspert Jonas Grønner fulgte dramatikken foran de 7000 fremmøte fra pressetribunen – sammen med store mengder presse fra Bergen.

– Jeg er en som hadde mistet hodet av noe sånt som det der. Jeg har en sterk rettferdighetssans og synes det var over streken, sier Grønner til VG.

 Både Jonas Grønner og Christian Kalvenes trekker frem denne seansen fra 2012 for å vise hvor høyt fair play står i Bergen. Her ga Brann-spillerne Lillestrøm mål etter at Branns Erik Mjelde scoret da han skulle gi ballen tilbake til Lillestrøms keeper. Piotr Leciejewski (i grønt) ville som kjent ikke gi LSK scoring tilbake. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB

Grønner mener det er helt riktig at det er Kalvenes som går hardest ut mot St. Mirrens opptreden, fordi spillernes fokus kun skal være på returoppgjøret, ifølge den tidligere Brann-stopperen.

Brann-trener Eirik Horneland var for eksempel meget taus om situasjonen overfor VG og øvrig norsk presse.

– De (spillere/trenere) kan ikke gå ut og sutre, for det er ikke noe regler som er brutt, sier Grønner.

– Det er bare normer og norsk fotballkultur som er brutt. Man kan reagere på det der ute, og bli ferdig med det. Vi vet at Kalvenes har en sterk rettferdighetssans, og det er på en måte hans ansvar å gi på vegne av klubben.

Read Entire Article