Dokument nr. 15:2493 (2023-2024)
Innlevert: 04.08.2024
Sendt: 05.08.2024
Besvart: 09.08.2024 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

Helge André Njåstad (FrP)

Spørsmål

Helge André Njåstad (FrP): Hvordan har statsråden tenkt å følge opp forslaget om å la Politiet ha kroppskamera for å trygge arbeidshverdagen til Poltiet?

Begrunnelse

Da FrP i VG foreslå å la Politiet ha kroppskamera for å trygge arbeidshverdagen var departementet gjennom statssekretær Bolstad positiv til en utredning. Det synes FrP er bra og lurer på hvordan regjeringen har tenkt å følge opp saken.

Emilie Mehl (Sp)

Svar

Emilie Mehl: Jeg viser til mitt svar på skriftlig spørsmål nr. 2477.
Politiet er i revidert nasjonalbudsjett 2024 styrket med 1,6 milliarder kroner, blant annet for å styrke politiets grunnfinansiering og dermed politiets evne til å levere på sitt samfunnsoppdrag. En del av denne bevilgningen skal benyttes til blant annet investering og bruk av nødvendig utstyr for å sikre godt politioperativt arbeid, som spesialutstyr og tekniske løsninger som kroppskamera.
Det er viktig for regjeringen å sørge for mer politikraft og bedre utstyr til politiet, hvilket senest er synliggjort gjennom RNB for 2024.
Politidirektoratet (POD) har opplyst at de ønsker å gjennomføre en utredning på bruk av kroppskamera i politiet. Jeg mener det er bra at POD ønsker å få mer kunnskap om bruk av kroppskamera, og jeg ser frem til å se resultatene av dette arbeidet.