Skien: Politiet jakter tredje person etter knivstikking

1 month ago 19



UTRYKNING: Politiet var ute med både hunder, drone og politihelikopter i søket etter gjerningspersoner lørdag. Foto: Fredrik Wiig

Politiet leter fortsatt etter en person etter en alvorlig knivstikking i Skien lørdag kveld.

søndag 11. august kl. 18:01

To menn i 20-årene er allerede pågrepet og siktet for drapsforsøk i saken, og politiet leter nå etter ytterligere en person. Det opplyser jourhavende jurist Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Søndag ettermiddag er den tredje personen fortsatt ikke pågrepet.

– Hva kan du si om den personen dere leter etter?

– Vi ønsker ikke å gå ut med kjønn på den som er besluttet pågrepet, da vi ikke ønsker at slik informasjon skal fargelegge eventuelle vitneforklaringer. Vi vil snakke med vitner først, sier Garder.

Kritisk skadet

Det var klokken 21.12 lørdag kveld at politiet fikk melding om et slagsmål ved busstasjonen på Landmannstorget i Skien sentrum. Det skal ha vært flere vitner til stede, skriver lokalavisen Varden.

Da politiet rykket ut fant de en mann i 20-årene som var knivstukket. Mannen ble fløyet til Ullevål sykehus, og tilstanden hans ble betegnet som kritisk.

– Vi har ikke fått noen formell tilbakemelding på fornærmedes tilstand, men vi har snakket med ham på sykehuset i dag, og han skal også i avhør senere i kveld, sier politiadvokat Garder søndag ettermiddag.

Ifølge et vitne som har uttalt seg til Varden skal mannen ha blitt stukket gjentatte ganger. Politiet har ikke kommentert dette.

Alle tre kjent for politiet

Telemarksavisa (TA) skriver at det skal ha vært en høylytt krangel fra Kongens gate og ned mot det antatte åstedet forut for knivstikkingen.

Ifølge lokalavisen skal de siktede og den fornærmede kjenne hverandre fra før. Det ønsker ikke politiadvokat Garder å kommentere.

– Det er noe etterforskningen vil klargjøre, sier han til VG.

Ifølge lokalavisen Varden søkte politiet med både hund, drone og politihelikopter i og rundt Skien sentrum før de to mennene ble pågrepet lørdag kveld. Politiet skal ha vært bevæpnet i aksjonen.

– Er de siktede kjenninger av politiet?

– Kjenninger er et belastet begrep, men alle de tre er kjent for politiet, sier Garder.

TATT: Her blir en av personene pågrepet i Skien. Foto: Fredrik Wiig

– Vanskelig

En av de to siktede mennene i 20-årene har vært inne til avhør søndag, opplyser han.

– Det er tatt flere avhør i dag, og han er fortsatt i avhør, sier politiadvokaten.

– Fremover vil vi gjøre vanlige etterforskningsskritt, som å innhente videoovervåkning fra stedet, samt vurdere om vi skal gjennomføre en rundspørring i området av personer som kan ha opplysninger om saken.

Tollef Skobba i Advokatfirmaet Hasle er oppnevnt som forsvarer for en av de to siktede. Han opplyser til VG om at hans klient foreløpig ikke er avhørt, og han vil derfor ikke svare på hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Hvordan har din klient det nå?

– Han synes dette er vanskelig, sier Skobba.

VG har forsøkt å få kontakt med den andre forsvareren i saken, Farid Bouras i Elden advokatfirma, men har foreløpig ikke mottatt noe svar.

Read Entire Article