Siktet næringslivstopp har sagt opp

2 weeks ago 9



  • Siktet næringslivstopp har sagt opp

    Næringslivstoppen som er siktet for ulovlig å ha filmet personer på badet under Arendalsuka, har sagt opp stillingen sin.

    Det opplyser vedkommendes arbeidsgiver til Aftenposten.

    -Han har nylig sagt opp, sier arbeidsgiveren.

    Vedkommende er siktet av Agder politidistrikt for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd etter straffelovens paragraf 298. Tre personer har status som fornærmet i saken.

    Aftenposten har valgt å anonymisere siktede og derfor også arbeidsgiveren.

  • Helikopter med 22 om bord er savnet i Russland

    Et helikopter med 22 personer om bord, flesteparten av dem turister, har forsvunnet på den russiske Kamtsjatka-halvøya øst i landet, ifølge lokale myndigheter.

    Blant de 22 om bord, var 19 passasjerer og tre var mannskap, opplyser guvernør Vladimir Solodov i en video på Telegram.

    Letingen etter helikopteret er særlig rettet inn mot en elvedal som helikopteret skulle fly langs.

    Helikopteret av typen Mi-8 plukket opp passasjerer nær vulkanen Vatsjkazhets i et naturskjønt område på halvøya. Ifølge en kilde i nødetatene forsvant helikopteret fra radaren nesten umiddelbart etter å ha lettet, og mannskapet meldte ikke om problemer.

  • Adan Hassan Tassamma

    20 min

    Ulykke på E18 ved Sandvika – saktegående trafikk

    Nødetatene er ved E18 inngående, rett før avkjøringen til Sandvika.

    Der har det vært en trafikkulykke mellom fire kjøretøy, melder politiet på X.

    Seks personer er involvert.

    – Det er ikke meldt om personskade, men bilberger er rekvirert da kjøretøyene har materielle skader.

    Trafikken går sakte forbi ulykkesstedet.

  • Adan Hassan Tassamma

    10:59

    Kvinne siktet for drapsforsøk i Sandnes

    Politiet pågrep i natt en kvinne i 30-årene etter at hun hadde truet en taxisjåfør og en annen person, samt løsnet skudd i Sandnes. Kvinnen er nå siktet for drapsforsøk.

    – Ingen ble fysisk skadet som følge av hendelsen, men siktelsen utvides på bakgrunn av alvorlighetsgraden, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt Anne Mette Dale.

    – Hun er ikke fysisk skadet, men vi ønsker ikke å gå inn på årsaken til at hun får helsehjelp. Det er for tidlig å gå inn på hendelsesforløp eller motiv, all den tid siktede ikke er avhørt, sier hun.

    Det er ingen relasjon mellom siktede og de fornærmede. De fornærmede, en mann i 50-årene og en mann i 20-årene, er begge avhørt.

    Politiet har beslaglagt et skytevåpen, men vil ikke gi flere detaljer rundt hvilket våpen det dreier seg om.

    – Hvor mange skudd som ble avfyrt er også en del av det etterforskningen søker å belyse, sier Dale.

  • Kina og Filippinene skylder på hverandre for kræsj

    Et filippinsk og et kinesisk skip har støtt inn i hverandre ved en omstridt atoll i Sør-Kina-havet, og begge land legger skylden på sammenstøtet på det andre.

    Filippinene oppfordres i en uttalelse til å trekke seg bort fra Sabina-atollen umiddelbart eller føle konsekvensene av Kinas handlinger for å «resolutt hindre alle krenkelser som forårsaker problemer», sier talsperson for Kinas kystvakt, Liu Dejun.

    Kina hevder videre at det filippinske skipet var ulovlig ankret ved atollen, og hadde løftet ankeret for så å støte inn i det kinesiske skipet.

    Filippinene mener på sin side at den kinesiske kystvakten ignorerte kollisjonsregelverket og utførte farlige manøvrer, noe som førte til skader, sier talsperson for landets kystvakt, Jay Tarriela. Det er ikke meldt om personskader.

  • Adan Hassan Tassamma

    10:20

    Teknisk krøll med salget av Oasis-billetter

    Det britiske bandet Oasis skal på comeback-turné i juli og august 2025, 16 år etter bruddet.

    Lørdag morgen startet billettsalget.

    Flere av nettsidene hvor man kan få tak i billetter opplever store tekniske problemer.

    Et begrenset antall fikk kjøpe billetter på fredagens forhåndssalg.

    Interessen for de 17 konsertene er enorm.

    BBC skriver at noen billetter fredag kveld lå ute til videresalg for mer enn 6000 pund, godt over 80.000 kroner, som er mer enn 40 ganger prisen på en vanlig ståplassbillett.

    – Vi har oppdaget at folk har prøvd å selge billetter på sekundærmarkedet siden forhåndssalget startet. Vær så snill å få med dere at billetter kun kan bli videresolgt, til kjøpspris, via Ticketmaster og Twickets, skriver Oasis på sin X-konto.

  • Én død og én skadet etter skyting i Eskilstuna

    En mann som ble skutt i Eskilstuna i Sverige fredag, er død, opplyser politiet. I en ny skyteepisode lørdag er én skadet.

    Politiet fikk melding i 22-tiden fredag om høye smell i området Årby i Eskilstuna. Noe senere kom den skadede mannen til sykehus.

    Mannen i 35-årsalderen ble bekreftet død lørdag morgen.

    Hendelsen etterforskes som drapsforsøk og våpenkriminalitet. Ingen er pågrepet ennå, sier politiet på sine hjemmesider.

    Lørdag formiddag ble en ung mann funnet skutt i bydelen Lagersberg i Eskilstuna. Skyteepisoden fant sted i et boligområde ved 11-tiden, opplyser politiet.

    Mannen er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil, ifølge en uttalelse fra sykehuset han er innlagt på.

    Politiet ønsker ikke å gå inn på om de to skyteepisodene har en sammenheng.

  • Estland boikotter EU-møter der Ungarn er vertskap

    Flere i EU er misfornøyde med Ungarns statsminister Viktor Orbans turer til Moskva og Beijing. Estland vil boikotte EU-møtene som holdes i Budapest mens ungarerne har presidentskapet i unionen, ifølge en talsperson.

    Flere i EU er misfornøyde med Ungarns statsminister Viktor Orbans turer til Moskva og Beijing. Estland vil boikotte EU-møtene som holdes i Budapest mens ungarerne har presidentskapet i unionen, ifølge en talsperson. Foto: Jacob King / Pool via AP / NTB

    Estland vil ikke sende statsråder til EU-møter som avholdes i Ungarn.

    – Ungarn har misbrukt sitt EU-presidentskap med sine handlinger og alvorlig undergravet dets kredibilitet, sa en talsperson for regjeringen på estisk radio fredag, ifølge DPA.

    Ungarn har for tiden det seks måneder lange rullerende presidentskapet i EU-rådet. Dette betyr blant annet at landet er ansvarlig for å være vertskap for en rekke uformelle ministermøter.

    Statsminister Viktor Orban har fått hard kritikk fra andre EU-land for turer til Moskva og Beijing, og for å ha besøkt Republikanernes presidentkandidat Donald Trump i Florida.

Read Entire Article