Siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet

1 month ago 25



Oslo politidistrikt med ny oppdatering om siktelsen av Marius Borg Høiby.

 Lise Åserud/NTB
SØNN: Marius Borg Høiby sammen med kronprinsesse Mette Marit under prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsfeiring i 2022. Foto: Lise Åserud/NTB

Publisert 07.08.2024 12:38 Sist oppdatert 31 minutter siden

Tirsdag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, er under siktelse for vold. Nå er han også siktet for skadeverk.

Ifølge TV 2s opplysninger ble han pågrepet og satt i arresten søndag formiddag, og deretter løslatt mandag. Det skjedde etter en hendelse på en privat adresse på Frogner.

Oslo-politiet bekrefter at det er Marius Borg Høiby som er siktet, og at det er en relasjon mellom ham og den fornærmede i saken.

– Fornærmede ble ivaretatt av helse, men politiet har på nåværende tidspunkt ikke opplysninger om at fornærmede har blitt påført alvorlige skader, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Satt i arresten

I pressemeldingen skriver politiet at de rykket ut til adressen på Frogner søndag formiddag.

De hadde da fått melding om at det hadde skjedd en voldshendelse der i løpet av natten.

Borg Høiby ble pågrepet og dimittert fra arresten dagen etter.

Hans advokat, Øyvind Bratlien, har tidligere bekreftet til TV 2 at Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse.

Ikke tatt stilling til skyld

– Som etter loven er den minst alvorlige form for vold. Verken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg. Det er derfor ikke mye jeg kan si nå, sa Bratlien til TV 2 tirsdag.

Forsvareren påpeker at det fremdeles er tidlig i etterforskningen. Borg Høiby har fremdeles ikke tatt stilling til spørsmål om skyld.

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at media respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er eventuelt rettens oppgave om saken ender der, sier Bratlien.

Ikke noe nytt om kronprinsessens OL-tur

Marius Borg Høiby (27) er sønnen til kronprinsesse Mette-Marit. 27-åringen er ikke medlem av kongehuset, men likevel del av kongefamilien.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle egentlig reise til OL i Paris tirsdag, men Slottet har bekreftet at denne turen utsettes.

TV 2 har vært i kontakt med Slottet onsdag. De har ikke noen nye opplysninger å gi om kronprinsessens OL-tur.

Marius Borg Høiby er halvsøsken og storebror til den fremtidige dronningen, prinsesse Ingrid Alexandra.

Borg Høiby har folkeregistrert adressen på Semsveien 194 C, nærmere bestemt Skaugum gård, Kronprinsparets residens.

De siste årene har han fått mye oppmerksomhet i mediene, særlig for forholdet han hadde til influenser Nora Haukland. De to gikk fra hverandre i fjor sommer.

Høiby har tidligere jobbet som redaktør i magasinet Tempus. Han har også jobbet som motorsykkelforhandler. På Instagram har han over 65.000 følgere.

Read Entire Article