Senket Irland: – Sett på som et svik

1 week ago 8



(Irland-England 0–2) Declan Rice (25) scoret uten å feire. Jack Grealish (28) scoret, ga blaffen og jublet hemningsløst da irene ble felt av «sine egne».

Declan Rice feiret ikke da han scoret mot sitt tidligere landslag. Foto: Damien Eagers / Reuters / NTB

Publisert: 07.09.2024 19:57

Både Rice og Grealish er av irsk avstamming og har tidligere spilt landskamper for Irland (Grealish opp til U21, Rice også som senior).

Det satte følelsene i sving hos de irske supporterne på Aviva Stadium i Dublin. På tribunen ble et banner med bilde av de to spillerne med teksten «Slangene er tilbake» vist frem.

– Det ble sett på som et svik, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes på direkten.

Declan Rice valgte å droppe feiringen etter å ha satt inn Englands ledermål. Både før avspark og underveis i kampen ble Martin Ødegaards lagkamerat i Arsenal møtt av piping fra de irske supporterne.

Grunn: Han spilte tre seniorlandskamper for Irland før han valgte å representere England.

Det krydde med stikk fra Irland-fansen mot både Rice og Grealish på sosiale medier.

Det var gått bare ti minutter da Rice scoret. Anthony Gordon ble spilt igjennom og burde ha gitt England ledelsen, men etter at også Harry Kane hadde prøvd seg, falt ballen ned foran Declan Rice som prikkskjøt ballen nydelig forbi Irland- og Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher.

England gjorde 2–0 på et ellevilt bra angrep - og altså med Jack Grealish fra Manchester City som målscorer. Grealish ble vraket til EM, men fikk nå sjansen fra start og leverte. De grønnkledde irske spillerne ble statister da England spilte seg fram til Grealish, som riktig nok var litt heldig ved at ballen gikk mellom beina på en irsk spiller.

Målgivende? Declan Rice selvfølgelig.

Jack Grealish egget på seg irske supportere da han feiret for scoring. Foto: Damien Eagers / Reuters / NTB

Linken mellom landene stopper ikke der. Lee Carsley, som ledet England til seier og som kanskje er en av kandidatene til å overta etter Gareth Southgate, har selvsagt også 40 landskamper for Irland.

Lee Carsley

Engelskfødte Lee Carsley er midlertidig trener for England. Han har spilt 40 landskamper for Irland.

- Det er mye mer frihet og flyt i dette England-laget, de virker ikke hemmet, sier tidligere England-keeper Paul Robinson på BBC Radio.

Kampen i Dublin var lagenes første kamp i Nations League, som er første steg mot VM. Slik kan Norge ta seg til VM i USA om fire år:

Jack Grealish ble byttet ut med et kvarter igjen å spille. Han ble møtt med massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet på vei av banen. Inn kom Nottingham Forest-spiller Morgan Gibbs-White til sin debut for England.

Islandske Heimir Hallgrímsson er ny landslagstrener fra Irland. Han trengte altså bare bytte ut én bokstav fra landslaget han trente fra 2013 til 2018 og som inneholdt en eventyrlig kvartfinale i EM 2016. Men tannlegens første kamp som Irland-sjef ble ingen sukses.

England og Irland hadde ikke møttes i en tellende kamp siden EM-kvalik i 1990 da det ble 1–1 etter scoringer av David Platt og Tony Cascarino. Noen måneder tidligere hadde det blitt 1–1 også i VM.

Read Entire Article