Se video: Politiet kræsjet inn i bil på Torshov for å stanse den

2 weeks ago 13



Politiet kræsjet inn i en bil for å stanse den på Torshov lørdag ettermiddag. Væpnet politi steg så ut av bilen for å få kontroll på mistenkte.

Publisert: 31.08.2024 17:12 | Oppdatert: 31.08.2024 17:26

Saken oppdateres.

I en video kan man se politiet kræsje inn i en bil på Torshov. En bevæpnet politimann går rundt bilen og sikter på sjåføren.

– Politiet forsøkte å stanse en bil nederst i Trondheomsveien etter melding om uvøren kjøring. Sjåføren kjørte villmann og patruljen måtte avbryte forsøket på å stanse bilen, skriver politiets operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand.

– En passasjer skal ha kommet seg ut av bilen før sjåføren spant videre, skriver han videre.

Ifølge politiet skal sjåføren ha kræsjet inn i flere biler nedenfor Sinsenkrysset ti minutter senere.

– Vi har nå kontroll på tre personer som satt i bilen da vi stoppet den, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand.

Ingen personer skal være skadet, men politiet har fått flere meldinger om flere biler som skal ha blitt påkjørt av den påståtte villkjøreren.

Aftenpostens reporter på stedet melder at det var flere smell før bilen omsider ble stanset. Den blir nå ransaket av politiet med bruk av hunder.

Hekkelstrand sier til Aftenposten at mannen oppførte seg så truende at det var nødvendig med bevæpning.

– Det ble gitt tillatelse til bevæpning for å stoppe mannen, siden han oppførte seg truende. Vi valgte det for å få kontroll på ham. Det var helt avgjørende at vi fikk stoppet ham, for det er beskrevet som totalt uforsvarlig kjøring, sier Hekkelstrand.

Han sier at førerens atferd ble «enda verre» da politiet forsøkte å stoppe ham.

– Hvor stor hastighet var det snakk om?

– Vitner og politipatruljer beskriver det som villmannskjøring. Vi vurderte at vi måtte stoppe ham.

– Har dere noen formening om motiv her?

– Det har vi, og vi har tatt beslag. Vi har en teori om hvorfor han stakk av fra politiet, sier Hekkelstrand, som ikke vil kommentere mer konkret om motivet.

– Hva kan du si om de andre som var i bilen?

– Det var en hund og tre personer i bilen da vi stanset dem. En person hadde da hoppet av. Vi skal snakke med alle som var i bilen. Ingen av dem er fysisk skadet, sier han.

Read Entire Article