Saksøker tannlege for 14 millioner – hevder hun knapt kan snakke etter operasjon

1 month ago 30



En britisk logoped krever millionerstatning av tannlegen etter at hun trakk visdomstannen i 2020.

 Colourbox
SAKSØKER: En britisk logoped har hatt sterke smerter i tungen etter en visdomstannsoperasjon i november 2020. Nå har hun gått til sak mot tannlegen. Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox

Publisert 27.07.2024 08:27

Etter en tannlegebehandling har livet aldri blitt det samme igjen for logopeden Alison Winterbotham (55) fra Cambridge i England. 

Den skjebnesvangre operasjonen fant sted i november 2020. 55-åringen hadde slitt med en vond tannkjøttbetennelse, og gikk til tannlegen Arash Shahrak for å få bukt med smertene. 

Hos tannlegen fikk kvinnen fjernet en visdomstann, og det var da helvete virkelig skal ha brutt løs.

 Kzenon / Colourbox
SKADE: Logopeden Alison Winterbotham hevder at hun fikk en nerveskade som følge av en operasjon hos tannlegen Arash Shahrak for snart fire år siden. Illustrasjonsbilde. Foto: Kzenon / Colourbox

Ifølge Winterbotham ble lingualnerven hennes – som gir følelse i tungen – kuttet nærmest av under operasjonen. 

Snart fire år etter behandlingen, hevder logopeden at hun nesten konstant sliter med en brennende smerte i tungen. Plagene forsterkes når hun snakker, og skal visstnok gjøre henne sprø. 

Flere britiske medier har omtalt saken, blant andre The Telegraph og Metro.

Saksøker tannlegen

Fordi yrket hennes innebærer nettopp tale og språk, har Winterbotham nå gått rettens vei. 

Logopeden har saksøkt tannlegen Shahrak for nærmere én million pund, noe som tilsvarer rundt 14,2 millioner kroner, for feiloperasjonen som gjør at hun sliter med taleevnen og vedvarende smerter. Karrieren er også ødelagt, ifølge kvinnen. 

Tannlege: – Alle gjør dette feil

I den pågående rettssaken i High Court i London, anklager Winterbotham Shahrak for at han ikke advarte henne fullt ut om den potensielle risikoen for nerveskader før tanntrekkingen. 

Tannlegen på sin side, benekter all skyld, og hevder at han tydeliggjorde farene ved operasjonen i forkant, men at han ikke hadde noen grunn til å plassere 55-åringen i «høyrisiko»-kategorien. 

– Tungen min brenner og svir hele tiden, og jeg har vondt. Hver gang jeg beveger tungen for å snakke litt, blir nerven hyperstimulert. Det gjør at brenningen og prikkingen blir enda verre. Det er verre når jeg snakker, forteller Winterbotham i retten, ifølge Metro. 

Må bevises    

Kvinnen har ytret videre i retten at hun har et sterkt ønske om å fortsette karrieren, men at hun nesten ikke har vært i stand til å gå tilbake til arbeidshverdagen som logoped etter hendelsen i 2020.

Briten forteller at hun kan ha to eller tre klienter om dagen, fordi hun må ta snakkepauser. 

For at Winterbotham skal vinne saken, må hun blant annet bevise at nerveskaden kunne ha vært unngått dersom hun hadde fått en alternativ behandling for visdomstannen. 

Rettssaken fortsetter, ifølge Metro. 

Read Entire Article