Returnerte Fretex-kjøpet øyeblikkelig

1 week ago 11



Marie Vorren fant en svært uhyggelig flekk i en shorts kjøpt på bruktbutikken.

PERSONLIG PREG: Marie Vorren fikk en ubehagelig overraskelse da hun skulle vaske sin «nye» shorts. Foto: TikTok / marievorren
  • Bilde av Nora Kvernmo Rindal
søndag 16. juni kl. 07:58

Under en handletur i en Fretex-butikk i byen hun bor, fant hun en treningsshorts.

– Det var et bra merke, og jeg tenkte at jeg skulle gjøre et kupp, forteller Vorren.

Hun så at det var noen flekker på den, men siden hun uansett vasker klær hun kjøper brukt, tenkte hun at det gikk fint.

– Jeg så ikke denne flekken før jeg kom hjem og skulle vaske den i maskina. Det var ekkelt.

I skrittet på shortsen var det en flekk med noe som ser ut rester av utflod.

Vorren vil ikke oppgi hvilken Fretex-butikk det var, da hun ikke vil henge ut denne spesifikke butikken, som hun egentlig er veldig glad i.

– Så skitne klær skal ikke selges

Vorren tok med shortsen tilbake til butikken, og byttet den med en gang.

– De i butikken var veldig greie, og kranglet ikke noe på det. Jeg oppfattet de som overrasket.

– Hvis man skal tenke helt rasjonelt, så er det ikke noe farlig. Det er jo bare å vaske den. Men det er noe med prinsippet. Så skitne klær skal ikke selges i butikk.

Vorren delte en video på TikTok av shortsen. I kommentarfeltet reagerer folk både på at den forrige eieren tilsynelatende ikke har brukt truse under shortsen, ikke har vasket den, men også at Fretex ikke har vasket shortsen før den havnet i butikkhyllene.

Trine Gjermundbo, kommunikasjonssjef i Fretex, forteller til VG at de ikke vasker klærne før de selges i butikk, det skjer kun vel sjeldne unntak.

Regelen er at man skal vaske klær før man gir de bort til Fretex.

VASKES IKKE: Verken kommunikasjonssjefen i Fretex eller noen av de andre ansatte vasker klærne før de havner i butikken. Det må man gjøre selv. Foto: Magnus Borlaug Eriksen / VG

– I tillegg vasker mange kunder klærne sine før bruk. Ut fra et miljøhensyn er det best at Fretex ikke tar en ekstra vask, sier Gjermundbo.

Hun sier at de får inn enorme mengder klær, og at det vil fordyre og komplisere logisitkken med innsamlig, sortering og klargjøring til butikk, hvis de i tillegg skulle sjekket hvert eneste plagg om det bør vaskes.

– Vi kan gjøre feil, da er det bra at kundene melder til oss.

Vorren har forståelse for at Fretex ikke kan vaske alle klærne. Men mener at de kanskje burde sjekket klærne litt bedre før de endte i butikkene.

– Jeg kommer til å fortsette å handle på Fretex, da jeg er veldig for å handle brukt, men jeg kommer til å være enda mer nøye med å sjekke plaggene først.

Read Entire Article