Rekordmange på Norges største løp for kvinner: Her får de medalje før start

1 week ago 11



Noen løper i tyllskjørt og hjemmelaget kjønnshår.

Andre vil spurte inn først til mål.

Småbarnsmoren har skaffet seg online coach og er spent på om det gir resultater i dag.

Sunniva Rokkones (33) begynte å jogge for å få alenetid. Sammen med et rekordstort antall deltakere var hun med på Norges største løp for kvinner lørdag.

Publisert: 07.09.2024 17:27

Kortversjonen

Hvis du ikke var en av de over 7000 som deltok på KK-mila, skal vi hjelpe med å komme inn i stemningen før start:

Se for deg at du går inn i en gigantisk, stappfull treningstime på Sats, der Else Kåss Furuseth er blant dem som styrer showet. Bland det med en høylytt fest med i hvert fall flere hundre rosa t-skjorter og glittersminkede fjes. Ingen ser ut til å ha én eneste bekymring (kanskje bortsett fra at de snart skal slite seg ut i Oslos gater). Legg til at det er utendørs i strålende sol.

Bortsett fra en og annen mann som bærer en sekk eller triller barnevogn, er alle kvinner her på Bislett Stadion. De kan velge å (gå eller) løpe fem eller ti kilometer.

Noen har spist rundstykker med egg til frokost, andre har inntatt en brødskive med nugatti og smågodt.

Meldte seg på etter målgang i fjor

Sunniva Rokkones hører til i første kategori. I likhet med mange andre unge kvinner, har hun nylig kastet seg på løpebølgen.

Det startet med at småbarnsmoren ønsket seg mer alenetid. Nå har hun tatt den helt ut og skaffet seg en online coach. For 1400 kroner i måneden hjelper coachen henne med tips om kosthold og trening. Målet til Rokkones er å forbedre tiden fra KK-mila i fjor, da løp hun fem kilometer på 37 minutter.

Sammen med venninnen Mette Moen Jeppesen har hun tatt turen fra Sarpsborg. Ifølge KK-mila-arrangør Torhild Viken er halvparten av deltakerne tilreisende fra andre byer. Venninnene meldte seg på årets løp rett etter at de gikk i mål i fjor.

Sunniva Rokkones (til venstre) og Mette Moen Jeppesen.  Foto: Dan P. Neegaard / Aftenposten

– Jeg vet ikke hvorfor det er gøy, for det er ikke gøy å være sliten, sier Rokkones.

– Det er baktropp-vennlig og motiverende å se at alle former og fasonger løper, legger Jeppesen til.

Men det er én ting som ikke er like motiverende, synes de. Medaljene kan de nemlig få før de går i mål.

Arrangør Torhild Viken forklarer at dette er av hensyn til miljøet.

– Istedet for å gi medalje til alle, og med det øke prisen på startnummer for alle, lar vi deltakerne som ønsker medalje, kjøpe det utenom. Det viser seg at under 50 prosent av deltakerne faktisk ønsker seg medalje, så denne løsningen gjør at vi ikke produserer medaljer som bare blir liggende i en skuff.

En gruppe mange vil nå

Viken sier at snittalderen på deltakerne er mellom 28 og 42 år, men at det i år er mange flere jenter i begynnelsen av 20-årene som har meldt seg på.

Kvinnene som varmer opp eller henger rundt på Bislett Stadion denne lørdagen, har mange lyst til å nå.

Det er stands fra blant annet Anton sport, Johaug og Maybelline. Men den mest populære av dem alle, basert på den 60–70 meter lange køen vi så, var Kondomeriets. Der kunne man vinne premier som menskopp og sexleketøy.

Sandra Stemberg vant en menskopp på lykkehjulet. Foto: Dan P. Neegaard / Aftenposten

– Køen har vært lang nesten helt siden kl. 10 da stadionen åpnet. Vi var ikke forberedt på at det skulle komme så mange, sier Rebecca Kvile hos Kondomeriet, som egentlig ikke skulle stå her, men måtte steppe inn.

Kom noen banneord til slutt

Så, hvordan gikk det med småbarnsmor Sunniva Rokkones, som hadde et mål om å løpe på under 37 minutter?

Hun oppsummerer i en SMS etter målgang:

«Hei. Jeg lå an til å slå rekorden min. Men så tryna jeg selvsagt, kom inn på 40 min. Foten ser ikke bra ut, men jeg gikk inn i mål! Jeg gjennomførte. Det kom noen banneord, men jeg er i mål.»

Read Entire Article