Ranheim maktet aldri å reise seg etter tre baklengs før pause. Med tap i Bærum er det langt opp til kvalikplass for Ranheim.

Trener Kåre Ingebrigtsens Ranheim leverte en veldig svak førsteomgang i Bærum. Oppgjøret mot Stabæk ble i realiteten avgjort før pause. Foto: Nina Bergkvam
  • Petter Rasmus

Petter Rasmus

Publisert: 10.08.2024 17:52

Stabæk - Ranheim: 3–0

– Vi har alltid ambisjoner om å komme oss høyere opp på tabellen, men så handler det om å være gode nok. Er vi ikke gode nok for å spille kvalik, så er det veldig kjedelig å spille de kampene.

Det sa trener Kåre Ingebrigtsen til TV2 før kampen som på mange måter var en nøkkelmatch for å ha skikkelig heng på topp seks i OBOS-ligaen.

Mot Stabæk var Ranheim langt i fra gode nok.

De tolv første minuttene så det ut som et jevnt oppgjør. Hjemmelaget eide ballen mest, men Ranheim hadde brukbar kontroll på Stabæk.

Så raknet det for et Ranheim uten nøkkelspillerne John Hou Sæter og Erik Tønne som sonet karantene.

På fire forsøk har Ranheim aldri vunnet mot Stabæk på bortebane. Og var egentlig aldri i nærheten i forsøk nummer fem.

Nå er det åtte poeng opp til den sjette og siste kvalikplassen for Ranheim, som leder an lagene på nedre halvdel av tabellen.

Keepertabbe

En stygg keepertabbe av Vidtun Nilsen ble starten på en tung match for Ranheim i Bærum.

Keeperen var langt utenfor egen sekstenmeter som spillpunkt for eget forsvar, men ble alt for sen med ballbehandlingen og mistet ballen til Stabæks spiss Diabaté. Fra om lag 25 meter snudde Malineseren seg og sendte ballen i en elegant bue over keeperen til 1–0 for hjemmelaget.

Etter drøye tjueseks minutter var Ranheim i nærheten. Lucas Kolstad satt opp Sivert Solli på høyrekanten, men innlegget traff bare nesten dansken Mogensen inne foran mål. Og det var omtrent det nærmeste Ranheim var scoring før hvilen.

Der Ranheim slet med å produsere sjanser, var Stabæk langt giftigere på Nadderud.

To kjappe før pause

Inn mot pause hang det virkelig en ny scoring i lufta, og det var ikke for Ranheim. Stabæk var gjentatte ganger nære ved å straffe Ranheim etter enkle ballmist.

Og fem minutter før pause kom scoring nummer to. Et presist innlegg inn mellom stopperne fant Diabaté, og en meget god heading sørget for 2–0 i spissens første kamp siden mai.

Det skulle bli mer juling å få for Ranheim før pause. Denne gangen serverte Diabaté ut til Eggen Vinge, som dro av høyreback Sivert Solli og lekkert plasserte den i det lengste hjørnet til 3–0 fra 15 meter.

Bedre etter hvilen

Andre omgang startet med en god mulighet for Oliver Holden for et Ranheim-lag hadde løftet seg.

For like etter fikk også Sivert Solli en mulighet på en enmanns-kontring, men skuddet ble blokkert.

Omtrent midtveis i den andre omgangen fislet Ranheims offensiv litt ut, uten at laget maktet å trykke inn en redusering.

Wenaas utgjorde en forskjell

Med 25 minutter igjen, kom Bendik Bye inn for Oliver Holden og Vetle Wenaas inn for Dennis Gaustad. I tillegg kom Mathias Emilsen inn for Lucas Kolstad til pause. Byttene utgjorde ingen veldig forskjell for Ranheim - med unntak av Vetle Wenaas.

Etter 72 minutter satte kanten en avslutning i tverrliggeren, og kvarteret før slutt var han servitør av et fullstendig ferdigscoret legg til Gustav Mogensen. Men spissen, som kun står med tre scoringer så langt denne sesongen, maktet ikke å score.

Bortsett fra et Bendik Bye skudd utenfor fra fem meter, fikk ikke Ranheim flere muligheter til å score i Bærum.

Dermed måtte laget reise hjem med en soleklar nullpoenger i bagasjen.