Putin kalte inn sjefene på hjemmekontoret. Så tok han frem pisken.

1 month ago 25



Det som skjedde på Putins kontor mandag, kaster lys over det russiske sammenbruddet i Kursk. Ukrainerne rykker fortsatt frem. Nå har russerne begynt å grave seg ned.

Putin møtte sine sjefer i det russiske maktapparatet i sin residens i Novo-Ogarjovo utenfor Moskva 12. august for å diskutere den ukrainske offensiven i Kursk. «En kontraterror-operasjon», hevdet Putin, og ville ikke kalle det invasjon. Foto: Gavriil Grigorov, AP/NTB

Publisert: 14.08.2024 21:21

Kortversjonen

Stemningen var dyster da Putin samlet sine mektigste menn på kontoret i sin luksusresidens utenfor Moskva mandag ettermiddag. Sjefene stirret ned i bordet. De har opplevd dette så mange ganger før. Historikerne kaller det forestillingen om «den gode tsaren og de slemme bojarene»bojarene»Bojarene var navnet på medlemmene av den øverste aristokratiske adelen i gamle Russland frem til 1600-tallet. De var lokale herskere og rike godeiere, som styrte store deler av Russland.. Hensikten er å vise at Putin er en sjef som bryr seg om borgerne. Guvernørene, generalene og direktørene er «slemme bojarer» som får skylden hver gang noe går galt.

– Press fienden ut av vårt territorium, beordret Putin.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article