Musikkstilen blomstrer fortsatt i Kinas undergrunnsscene.
Flere hundre unge kinesere med hanekam, piercinger og naglekledde jakker samlet seg nylig på Nine Club i Hangzhou til festivalen Unite Punk Music Festival, melder AP.
Under blinkende røde lys dunker publikum inn i hverandre foran scenen, løftet knyttede never og ropte med på tekstene. Noen hadde piercinger i leppene, mens andre så ut som helt vanlige collegestudenter.
– Atmosfæren er ikke like entusiastisk som før, men den er fortsatt der, sier Wang Lixing fra bandet Labor Glory til AP.
Punkrocken kom senere til Kina enn til vesten, men opplevde en eksplosiv vekst på slutten av 1990-tallet med band som SMZB, Brain Failure og Queen Sea Big Shark. Disse inspirerte unge kinesere til å ikle seg skinnjakker og punkersveis.
I dag er ikke punk like trendy som før. Mange unge ser på det som foreldrenes musikk og trekkes heller mot hiphop, rap eller undergrunns-rave med dundrende technomusikk.
– Det kan være vanskeligere å drive med punkrock i Kina, sier Liu Fei, eier av School Bar i Beijing.
– Men i ulike miljøer har den sin egen måte å overleve på.
Tekstene er mindre opprørske enn tidligere og handler nå mer om den såkalte «sang»-kulturen – en følelse av depresjon, pessimisme og apati som mange unge kinesere opplever i det moderne samfunnet.
– De trenger kanaler for å lette på trykket og slippe ut negativitet, sier Zedd, en maskiningeniørstudent som spiller gitar i bandet System Chaos.
Underholdningsindustrien i Kina er strengt sensurert, med reguleringer av sangtekster og fremstillinger av subkulturer som anses som upassende.