Presidentkandidatens bjørnehistorie går viralt: – I kjøleskapet

1 month ago 32



GLAD I BJØRN? Ikke alle har en lignende bjørnehistorie som Kennedy. Foto: Hans Pennink / AP / NTB

Etter ti år kan endelig mysteriet være løst.

tirsdag 6. august kl. 01:37

Den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. kom nylig med en noe overraskende innrømmelse.

I 2014 ble en seks måneder gammel bjørneunge funnet under noen busker i Central Park i New York, noe som er et snodig sted for en bjørn å være.

Funnet av bjørnen skapte en del oppstandelse, for hvordan kom den seg egentlig dit, og hvordan døde den?

Myndighetene kunne i 2014 fortelle at bjørnen døde etter en påkjørsel av en større bil, men nærmere kom man ikke et svar på hva som skjedde.

Før nå.

Innrømmelse

Robert F. Kennedy Jr. hevder nemlig at det var han som la bjørnen i Central Park, en hemmelighet han har holdt på i nærmere ti år. Han forteller at han trodde det ville være «morsomt».

I en video lagt ut av ham selv forteller Kennedy at han i 2014 kjørte gjennom Hudson Valley da han så en kvinne i en varebil treffe en ung bjørn.

– Jeg stoppet og plukket opp bjørnen og satte den bak i varebilen så jeg kunne flå den. Den var i veldig god stand, og jeg skulle legge kjøttet i kjøleskapet, sier presidentkandidaten i videoen.

Etter Kennedy hadde tatt meg seg bjørnen inn til byen, skulle han på en middag, og deretter til flyplassen. Det betyr at han hadde et stykk bjørn som han måtte bli kvitt.

Kennedy bestemte seg så for å legge bjørnen i Central park, med en gammel sykkel, for å få det til å se ut som den hadde blitt truffet av sykkelen.

HER LÅ DEN: Florence Slatkin viser her hvor hun fant bjørnen i 2014. Foto: Richard Drew / AP / NTB

– Jeg var bekymret da tjenestemenn undersøkte åstedet, fordi fingeravtrykkene mine var over hele sykkelen, sier Kennedy den dag i dag.

Familie skrev sak

Så, hvorfor innrømmer Kennedy dette i det hele tatt, og hvorfor nå?

Det har seg nemlig slik avisen The New Yorker nylig spurte Kennedy om dette stemte, og dermed kom han dem i forkjøpet med å fortelle historien selv.

Vi stopper heller ikke der. For journalisten som skrev om bjørnefunnet i 2014 for New York Times, Tatiana Schlossberg, er datteren til Kennedys kusine Caroline Kennedy.

– I likhet med politi, hadde jeg ingen anelse om hvem som var ansvarlig for dette da jeg skrev historien, sa hun søndag forrige uke.

I etterkant har historien gått viralt, og en rekke store aviser i USA har skrevet om Kennedys bjørnehistorie.

Read Entire Article