Polsk statsborger døde etter drukning i Agder

1 month ago 23



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Polsk statsborger døde etter drukning i Agder

    Klokken 00.10 natt til mandag ble det gjort funn av en død mann i sjøen utenfor Brufjellhålene, ifølge politiet.

    Den omkomne er 27 år gamle Mateusz Dziaba. Han var polsk statsborger, men bodde og jobbet i Rogaland. Avdøde er identifisert og pårørende er varslet.

    Politiet fikk søndag melding fra et turfølge om at en person hadde falt i sjøen ved Brufjellhålene i Flekkefjord. Det ble iverksatt en større redningsaksjon hvor dykkere fra brannvesenet, luftambulansen og politiet deltok.

    Politiet har opprettet en undersøkelsessak for å forsøke å finne ut hva som har skjedd. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

    - Etterforskningen så langt viser at mannen var på tur i området sammen med venner da han falt i sjøen. Turfølget skal ha kastet ut en livbøye for å forsøke å redde ham, men den forulykkede har ikke klart å komme seg til land sier politistasjonssjef i Flekkefjord, Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

  • Gymnaselev døde etter hjertestans i Agder

    Rundt klokken 18 søndag ble en person funnet i terrenget på Hovden i Bykle kommune i Agder. Vedkommende ble fraktet til sykehuset, men overlevde ikke.

    Personen var en elev ved Hovden skigymnas og døde etter å ha fått hjertestans i forbindelse med trening, skriver NRK.

    Rektor Jens Petter Røed ved skigymnaset bekrefter dette overfor statskanalen.

    – Dessverre fikk vi tilbakemelding fra sykehuset i natt om at eleven sitt liv ikke sto til å redde. Dette vil prege skolestarten og det som skjer her på Hovden i stor grad, sier Røed.

    De andre elevene ved skolen er blitt informert om situasjonen i dag.

  • Politiet leter etter mann som rømte fra fengslingsmøte

    Politiet leter etter en 34 år gammel mann som klokken 15 rømte fra et fengslingsmøte i Tønsberg tingrett, skriver politiet på X.

    Mannen er 180 cm høy, har tett med ansiktstatoveringer, og er iført hvit genser og mørk bukse.

    Mannen er sist sett løpende retning Solvang til fots. Politiet er tilstede med flere politipatruljer og leter etter vedkommende.

    Mannen anses ikke som farlig for publikum, men politiet ønsker ikke inngripen mot vedkommende. Ring politiet på 112 ved observasjon.

  • Funn av konvolutt med hvitt pulver på NHH

    Nødetatene rykket ut etter funn av konvolutt med hvitt pulver på NHH

    Politi og brannvesen var til stede utenfor NHH i Sandviken i Bergen mandag ettermiddag etter funn av hvitt pulver i en konvolutt.

    – En internkonvolutt lå i en posthylle og ble hentet av en ansatt. I den var det hvitt pulver. Vedkommende fikk det viderebrakt til ledelsen ved beredskapsleder. Vi vet ikke hva det er, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Norges Handelshøyskole, Geir Mikalsen til Bergens Tidende.

    Han opplyser at konvolutten er gitt videre til politiet. Politiet vil opprette sak på forholdet.

    – Det gjøres videre undersøkelse og analyse. Det er for tidlig å si hvem som skal gjøre de undersøkelsene, innsatsleder for politiet, Ørjan Djuvik.

    Ingen er så langt mistenkt, siktet eller pågrepet.

  • Politiet ber om tips i voldssak i Trondheim

    Politiet ber vitner melde seg etter en voldshendelse i Trondheim sentrum natt til søndag. En person skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand.

    Hendelsen skjedde på Nedre Elvehavn, mellom Verftsgata og Dokkgata, opplyser Trøndelag politidistrikt.

    – Vi ser alvorlig på volden som ble utøvd mot fornærmede. Vi etterforsker hendelsen og ønsker tips fra publikum som kan ha sett eller hørt noe i det aktuelle tidsrommet, eller som vet noe om hendelsen, sier påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i en pressemelding.

    Den fornærmede skal ha blitt dratt ut av en hvit e-Golf i forkant, og det skal ha vært knuffing mellom flere personer.

    Så langt er ingen pågrepet, men politiet etterforsker konkrete personer i et kjent miljø.

  • NRK: Eide mener norsk brev førte til sanksjoner fra Israel

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) mener et brev Norges regjering sendte til Den internasjonale straffedomstolen, som også omhandler israelere, var skyld i opptrappingen av konflikten med Israel.

    – Det er første gang jeg sier dette. Det er min vurdering at det ikke er anerkjennelsen av Palestina, men dette brevet sendt til domstolen, som førte til den sterke reaksjonen fra Israel, sier Barth Eide, ifølge NRK.

    Utenriksministeren var mandag til stede under en paneldebatt i forbindelse med åpningen av Arendalsuka.

    I forrige uke besluttet Israel å frata åtte norske diplomater ved representasjonskontoret til Palestina på den okkuperte Vestbredden sin diplomatiske status.

    Brevet den norske regjeringen sendte handlet ifølge NRK om at Norge som part i Oslo-avtalen mente at Den internasjonale straffedomstolen hadde rett og mulighet til å behandle saken, med blant andre israelere som part.

  • Person frigjort etter å ha vært fastklemt

    En person var fastklemt etter en trafikkulykke ved Østre Aker vei like etter avkjøring til Stovner.

    Patruljen melder om at personen som var fastklemt, nå er frigjort. Ingen fremstår som alvorlig skadet, men de involverte blir kjørt til legevakt av ambulanse.

    Østre vei har vært sperret, men er nå åpnet igjen. Trafikken går forbi i høyre felt, men det blir kø i området.

  • Bussjåfør døde - 2,5 mill. i bot til busselskap 

    I november 2022 omkom en bussjåfør da han kom i klem mellom skolebussen han skulle kjøre, og en buss som kjørte ut av bussoppstillingsplassen i Alta sentrum.

    Bussjåførens arbeidsgiver, Boreal Buss AS, er nå ilagt et forelegg på 2,5 millioner kroner. 

    Tidligere er en av selskapets bussjåfører, som var involvert i ulykken, straffet for brudd på vegtrafikkloven.  

    Påtalemyndigheten mener det forelå flere mangler i selskapets risikovurderinger og etterlevelse av disse.

    – Selskapet er ilagt forelegg for brudd på arbeidsmiljøloven, for ikke å ha sikret at bussjåførenes arbeid. Og for brudd på internkontrollforskriften, sier Bremnes.

    Boreal Buss AS skriver i en SMS til Aftenposten at selskapet nå vurderer hvordan det skal stille seg til forelegget. Dersom forelegget ikke vedtas, vil saken normalt bli oversendt tingretten for rettslig behandling.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article