Politiet om savnet 60-åring: – Det er et eller annet her

2 days ago 11



Foto: Politiet / privat

Aase Abrahamsen (60) beskrives som grunnmuren i familien. – Jeg trodde ikke at en person bare kunne bli borte, sier datteren.

Publisert: 26.06.2024 15:45

Kortversjonen

Hun må være der ute, ett eller annet sted.

Men politiets og søkemannskapers leteaksjoner har ikke gitt resultater. Familie og nære venner har selv lett etter henne i flere omganger, uten resultat.

Ingen kan si hva det er som er skjedd med Aase Abrahamsen fra Revetal utenfor Tønsberg. 60-åringen har i over to uker vært nærmest sporløst forsvunnet. Siste sikre observasjon er at hun tok et tog fra Bergen mot Oslo.

Tilbake sitter en fortvilet familie.

Tok alltid samme vei hjem

– Vi visste at hun ønsket å komme hjem fra jobb, sier Aase Abrahamsens datter til Aftenposten.

60-åringen hadde vært på jobb på gassplattformen ute på Kvitebjørn-feltet i Nordsjøen. Det var to uker med jobb, og fire uker av, som vanlig.

Ifølge familien tok Abrahamsen alltid samme rute når hun skulle hjem til Revetal, nord for Tønsberg. Helikopter til Bergen. Fly derfra til Torp lufthavn.

– Det var den vanlige reiseveien hennes. Men hun gikk aldri på flyet og har ikke gitt lyd fra seg etter det, sier datteren.

– Det er det som er vanskelig, at vi aner ikke hva som er skjedd, sier hun.

Dette har politiets etterforskning slått fast:

  • 8. juni ble Aase Abrahamsen meldt savnet av familien. 60-åringen skulle ankomme Torp lufthavn med et fly fra Bergen, men dukket aldri opp.
  • Istedenfor fly tok hun, uvisst av hvilken grunn, tog fra Bergen samme dag kl. 15.37 – og satt i vogn 7.
  • Abrahamsen satt på toget forbi Myrdal stasjon. Opplysninger til politiet indikerer at hun kan ha gått av på Finse stasjon – eller senere.
  • Det er gjennomført omfattende søk på Finse uten resultat. Det samme er gjort på holdeplasser og togstrekning videre østover mot Oslo.
  • Abrahamsen har ikke benyttet mobiltelefon eller bankkort siden 8. juni.
  • Det har vært søkt etter henne med frivillige, hunder, droner og helikopter, uten hell.
  • Et stillbilde fra en overvåkingsvideo, som er delt av politiet, er siste sikre livstegn fra Revetal-kvinnen.
 I bildet hadde Abrahamsen på seg Hoka-joggesko i lys rosa eller ferskenfarge, blå olabukse, en blå/lilla Nordheim regnjakke, av typen Fløyen 2.0 og en marineblå RAB-ryggsekk på 25 liter. Foto: Knut Erik Ågrav

Datteren sier det ikke er noe utenom det vanlige med antrekket Abrahamsen hadde på seg da hun ble observert av overvåkingskameraet.

– Det er sånn typisk hverdagsantrekk, veldig typisk det hun kunne finne på å gå med, sier hun.

– Rasjonell person

Da Abrahamsen ikke kom med flyet til Torp, kontaktet familien politiet med en gang.

– Hun er verdens mest rasjonelle person. Vi har aldri forholdt oss til noe annet enn at hun er til stede. Vi skjønte med en gang at noe er galt, for det har ikke skjedd før, sier datteren.

Hun sier politiet var på saken med én gang.

– Vi står åpenbart i en veldig vanskelig situasjon. Det er en man ikke klarer å forholde seg til, men en som vi er tvunget til å stå i, sier hun.

Fått inn tips

Politiet har ikke så mye å gå etter. Vest politidistrikt holdt opprinnelig i saken, men siden har Sørøst politidistrikt tatt over savnetmeldingen.

Seksjonsleder Knut Erik Ågrav hos Sørøst politidistrikt sier at det nå har gått nesten tre uker uten livstegn. Søket på Finse var også uten resultater.

Veldig mange privatpersoner har også stilt opp, både i søk og på andre måter. Det er familien utrolig takknemlig for.

I tillegg har både sønnen hennes, familie og venner, med god hjelp av bekjente og lokale, også vært på Finse i flere omganger for å lete. Politiet har meldt at Abrahamsen er DNTDNTDen norske turistforening-medlem og er i stand til å gå i fjellet. Derfor er Hardangervidda og hytter aktuelt.

– Vi har fått inn noen tips som vi har sjekket ut, men det har ikke vært så veldig mange henvendelser. Kanskje når hyttetrafikken tar seg opp i fjellet kan det komme flere tips, sier Ågrav, og legger til:

– Vi har jo alltid saker med savnede personer. Denne saken er likevel litt uvanlig, for hun hadde jo en henteavtale på Torp. Det er et eller annet her.

Får oppfølging av kriseteam

Datteren sier de fortsatt har håp om å finne moren i live. Familien sier de ikke aner hva som er grunnen til at hun er borte.

– Hun er en handlekraftig, rasjonell og pragmatisk person, samt en svært omsorgsfull person som alltid setter andre før seg selv, sier datteren.

Datteren sier familien nå støtter hverandre så godt de kan og får oppfølging av kriseteam i kommunen.

– Det går ikke an å leve som normalt. Hun er en del av fundamentet, grunnmuren i hele familien, sier hun.

Ifølge familien følger Abrahamsens arbeidsgiver, Equinor, også dem opp veldig godt.

– Jeg har inntrykk av at de er i samme situasjon som oss. Veldig redde og forstår ikke hva som har skjedd. Saken er for oss helt uforståelig. Jeg trodde ikke at en person bare kunne bli borte, sier hun.

Politiet ber om å bli varslet dersom noen ser eller har sett savnede på tlf. 33 34 44 00 eller 02800.

Read Entire Article