Politiet om Høiby: Ikke aktuelt å endre siktelsen nå

1 month ago 21



Etter ti dager med etterforskning har politiet ikke funnet noe som gjør det aktuelt å skjerpe siktelsen mot Marius Borg Høiby (27).

 Lise Åserud / NTB
SIKTET: Marius Borg Høiby (28), her avbildet under en vennskapskamp på Skaugum stadion i 2022, er siktet for vold og skadeverk. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 14.08.2024 14:03 Sist oppdatert 25 minutter siden

Det skriver politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt i en epost til TV 2.

Tirsdag stilte hun til politiets aller første intervju i forbindelse med etterforskningen av kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby.

På spørsmål fra TV 2 uttalte Taxt Røstadli at det i alle etterforskninger er en løpende vurdering om en siktelse skal endres basert på informasjonen som kommer inn.

Onsdag har TV 2 spurt om det, basert på informasjonen politiet besitter per nå, er aktuelt å endre siktelsen mot Høiby i nær fremtid. Han er siktet for skadeverk og kroppskrenkelse, som er lovens mildeste form for voldslovbrudd.

«Det er ikke aktuelt per nå å endre siktelsen, basert på den informasjonen vi så langt har hentet inn», skriver Taxt Røstadli.

Håper på avhør

Ti dager har gått siden politiet klokken 12.30 søndag 4. august fikk melding om en voldshendelse i en leilighet på Frogner.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ÅSTEDET: Ifølge siktelsen skjedde volden og skadeverket i denne leiligheten på Frogner. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Klokken 16.10 ble Høiby pågrepet ved Jansløkka skole etter avtale med politiet. Omtrent et døgn senere ble han løslatt fra sentralarresten, men siktelsen har blitt opprettholdt.

Høiby har foreløpig ikke valgt å gå i avhør med politiet, etter råd fra sin advokat Øyvind Bratlien. Hvordan 27-åringen stiller seg til siktelsen, er ikke kjent.

Nylig ble det kjent at Mette-Marit etter den påståtte voldsepisoden ringte til fornærmede, som var Høibys kjæreste. Hva som ble sagt, har ingen offentlig villet svare på. 

 Otto Rognstad / TV 2
MØTTES HER: Etter avtale med politiet ble Marius Borg Høiby pågrepet ved Jansløkka skole søndag 4. august. Foto: Otto Rognstad / TV 2

TV 2 har spurt Oslo-politiet om det blir aktuelt å avhøre noen i siktedes familie.

«Det er først og fremst viktig for politiet å avklare om siktede i saken vil forklare seg. Hvem vi har behov for å avhøre for øvrig, må vi komme tilbake til», skriver Taxt Røstadli.

Hva politiet mener om at kronprinsessen har ringt fornærmede, noe flere advokater har reagert på, vil de ikke svare på.

Politiet: Ikke heldig

Dokumentene i politiets etterforskning er ennå klausulerte for Høiby, hvilket innebærer at han ikke vet hva politiet har funnet ut.

Derfor ønsker politiet ikke å svare på hvor mange de har avhørt, om noen vitner har forklart seg om den konkrete hendelsen, eller hvilke typer beslag som er gjort i saken.

«I tillegg til avhør gjenstår det blant annet å innhente dokumentasjon og avvente analysesvar», skriver politiadvokaten.

TV 2 har spurt hva politiet har sendt til analyse, men foreløpig har de ikke besvart spørsmålet.

«Vi prioriterer å etterforske saken så snart som mulig. Tidshorisonten for når saken er ferdig etterforsket er avhengig av hva som fremkommer i avhør av fornærmede og eventuelt siktede, og hvilke informasjonsbehov disse kan generere», skriver Taxt Røstadli.

På spørsmål om hvilke eventuelle utfordringer det skaper for etterforskningen at pressen dekker den så tett, svarer hun at saken «etterforskes på vanlig måte».

«Det at det publiseres enkelte bilder i saken m.m. er fra politiets side ikke heldig, siden siktede ikke er avhørt i saken og dokumentene er klausulerte.» 

Høibys forsvarer har ikke besvart TV 2s henvendelser om denne saken onsdag.

Read Entire Article