Politiet om dødsfallene i Ål: Funnet våpen i boligen

1 month ago 28



– Det var to voksne og to unge voksne som er funnet døde. Vi kan bekrefte at det er funnet våpen på stedet, sier politistasjonssjef Brit Fyske i Sør-Øst politidistrikt under en pressekonferanse søndag formiddag.

Politistasjonssjefen sier at etterforskningen vil fortsette i dagene fremover med åstedsundersøkelsene og datatekniske undersøkelser.

Det var cirka klokken 20 lørdag kveld at politi og ambulanse rykket ut til en boligadresse i den lille bygda Torpo i Ål kommune i Hallingdal. Bakgrunnen for utrykningen var en bekymringsmelding fra et familiemedlem cirka klokken 15.

Les også: Fire personer funnet døde i Torpo

Dette betyr at det tok rundt fem timer fra bekymringsmeldingen ble mottatt hos politiet til første patrulje var på stedet.

– Hva er årsaken til dette

– Det er basert på meldingen som politiet mottar og de vurderingene som ble tatt da. Så det er det jeg kan si om akkurat det, svarer politistasjonssjefen.

FANT VÅPEN: Politiet har i løpet av natten funnet et våpen i huset der fire personer ble funnet døde, men det er uklart om våpenfunnet settes i sammenheng med dødsfallene. Foto: Naina Helén Jåma / VG

Venter på obduksjon

Da nødetatene kom frem til adressen, fant de fire personer i boligen som alle ble erklært døde på stedet.

Politiet har ingen opplysninger om at flere personer er involvert i hendelsen.

Ifølge politiet er det registrert fire personer på den aktuelle adressen i Torpo. Pårørende til disse er varslet, selv om identifiseringsarbeidet og obduksjonen av de avdøde ikke er avsluttet.

Politiet har ingen grunn til å tro at det er andre enn familien som er folkeregistrert på adressen, som er funnet død, sier politistasjonssjefen.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Natt til søndag var et større området rundt boligen sperret av, mens politiet startet kriminaltekniske undersøkelser og taktisk etterforskning.

En nabo har uttalt til VG at personene som er registrert bosatt i huset ble observert fredag ettermiddag.

– Jeg tenkte kanskje at de hadde reist til Hønefoss for påskehandel, for det har vært stille der i dag, sa naboen til VG.

Politiet har gjennomført en rundspørring i området og sier at de også vil gjennomføre avhør i tiden fremover. Politiet har også opprettet en tipstelefon (476 96 400) som publikum kan benytte dersom de har tips om saken.

JOBBET I NATT: Her er en krimteknikere avbildet utenfor boligen på Torpo i Ål etter at fire personer ble funnet døde lørdag kveld. Foto: Foto: NAINA HELEN JÅMA

Ordfører: – Ryster hele Norge

Ordfører Solveig Vestenfor sier at hendelsen ryster lokalsamfunnet - og landet. 

– Når man finner fire døde er det noe som ryster hele Norge. Vi er en bygd i sjokk og sorg. Det er det vi er vitne til.

Ordføreren forteller at hun er dypt preget av hva som har skjedd.

– Dette er skjelsettende opplevelse. En lammelse som slår innover oss, i denne trygge flott bygda her. Når dette slår innover deg og en vet at det virkelig har skjedd, så kjenner man det fysisk i kroppen.

Åpen kirke

Prost i Hallingdal, Sveinung Hansen, forteller VG at de søndag vil holde åpen kirke i Torpo fra klokken 15 til 18.

– Det blir en mulighet til å samles og komme sammen i sjokk og savn. Og en mulighet til å tenne lys og møte noen å prate med. Enten naboer eller profesjonelle, sier Hansen.

Prosten forteller at de fremover vil vurdere hvordan hendelen vil sette sitt preg på påskefeiringa i kirka og lokalt.

Read Entire Article