Politiet: Marius Borg Høiby også siktet for skadeverk

1 month ago 26



Kronprinsessens sønn ble pågrepet i helgen. Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk, opplyser politiet onsdag. Fornærmede skal ikke ha alvorlige skader.

Høiby skal ha en relasjon til fornærmede, ifølge politiet. Siktelsen utvides til også å gjelde skadeverk. Foto: Lise Åserud, NTB

Publisert: 07.08.2024 12:28 | Oppdatert: 07.08.2024 12:41

Marius Borg Høiby (27) er kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn. Han er ikke medlem av kongehuset, men likevel en del av kongefamilien.

I helgen ble 27-åringen siktet for kroppskrenkelse etter en hendelse i en leilighet på Frogner i Oslo.

Politiet bekrefter onsdag at det er Marius Borg Høiby som er involvert i saken. De bekrefter også at han har en relasjon til fornærmede i saken.

Nå er det klart at han også er siktet for skadeverk, bekrefter politiet i en pressemelding.

Kroppskrenkelse er å utøve vold mot en annen person eller på annen måte fornærme personen fysisk.

Så langt er det ikke opplysninger om at fornærmede har blitt påført alvorlige skader, opplyser politiet.

Strafferammen for kroppskrenkelse er bøter eller fengsel inntil ett år. Hvis handlingen regnes som grov kan straffen skjerpes opp til seks års fengsel. Kroppskrenkelse avgrenses oppad mot det mer alvorlige begrep kroppsskade.

Borg Høiby er bostedsregistrert på Skaugum gård, som er kronprinsparets residens.

Aftenposten har onsdag sendt en forespørsel til kommunikasjonsstaben til kongehuset, så langt uten å få svar.

Det er Enhet sentrum ved Oslo politidistrikt som etterforsker saken.

Høiby er er en del av kongefamilien, men ikke av kongehuset. Han har ingen plass i arverekken eller noen offentlige plikter. Foto: Lise Åserud / NTB

Advokat Øyvind Bratlien bekreftet overfor Aftenposten tirsdag ettermiddag at han representerer Høiby.

– Hverken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg. Det er derfor ikke mye jeg kan si nå, sa han.

Da Aftenposten tok kontakt onsdag morgen ville ikke Bratlien svare på noe mer i saken. Han vil heller ikke si noe til NRK, som var først med å melde om at siktelsen nå også omfatter skadeverk.

Oslo politidistrikt bekrefter at de etterforsker en voldshendelse som skal ha skjedd natt til søndag, men vil ikke bekrefte at den siktede er kronprinsessens sønn. Politiet rykket ut til adressen på Frogner søndag formiddag.

– En person ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og senere dimittert fra arresten. Vi har ingen ytterligere opplysninger tilknyttet denne hendelsen pr. nå, skrev pressesjef Unni Grøndahl i en SMS til Aftenposten tirsdag ettermiddag.

Kongefamiliens sikkerhet ivaretas blant annet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Seniorrådgiver Martin Bernsen bekreftet tirsdag at PST er orientert av Oslo-politiet om en hendelse natt til søndag.

I nyhetsvarselet til denne saken skrev Aftenposten at det var en «nær relasjon» mellom siktede og fornærmede. Det riktige er at politiet bruker begrepet «relasjon».

Read Entire Article