Politiet: Høiby nekter å forklare seg

5 days ago 9



Lørdag ettermiddag ble kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (27) løslatt fra arresten i Oslo. Da var siktelsen mot ham utvidet med flere punkter og ytterligere én person har fått status som fornærmet.

Høiby nekter å forklare seg i saken, opplyser politiet senere lørdag ettermiddag.

– Han ønsket ikke å forklare seg i dag, så vi håper vi får det til på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vil få konsekvenser

Siktelsen mot Høiby ble lørdag utvidet med:

  • Kroppskrenkelse, hensynsløs adferd og brudd på besøksforbud mot en tidligere kjæreste. Det var etter en hendelse i denne kvinnens leilighet på Frogner i Oslo at Høiby tidlig i august ble pågrepet av politiet.
  • Vold i nære relasjoner mot ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland. De hadde tidligere status som fornærmet i saken.
  • Trusler mot ytterligere én person. Det er politiet selv som har anmeldt denne saken.

Høiby ble pågrepet fredag kveld på en hytte i Innlandet. Han ble siktet for brudd på besøksforbudet han var ilagt mot kvinnen med leilighet på Frogner.

– Vi gjorde ham oppmerksom på at det vil få konsekvenser, sier Kruszewski med henvisning til hvis Høiby skulle bryte besøksforbudet.

Han understreker at det kan dreie seg om varetektsfengsling eller elektronisk kontroll.

Erkjenner ikke straffskyld

Når det gjelder denne siktelsen erkjenner han ikke straffskyld, ifølge forsvarer Øyvind Bratlien. Det er ikke kjent hvordan Høiby stiller seg til de andre siktelsene.

Forsvareren mente grunnlaget for pågripelsen var svakt:

– I mine 17 år som forsvarer har jeg ikke opplevd eller hørt om en pågripelse på et så tynt faktisk og rettslig grunnlag, skriver Bratlien.

Publisert 14.09.2024, kl. 16.20 Oppdatert 14.09.2024, kl. 16.30

Read Entire Article