Politiet bekrefter: Savnede Aase Abrahamsen funnet død

1 month ago 21



Lørdag 27. juli ble det gjort et funn av en død kvinne på Finse. Nå bekrefter Vest politidistrikt at det var savnede Aase Abrahamsen som ble funnet.

Aase Abrahamsen var savnet i nesten to måneder. Nå bekrefter Vest politidistrikt at det var Revetal-kvinnen som ble funnet død på Finse lørdag 27. juli. Foto: Privat

Publisert: 06.08.2024 13:43

Aase Abrahamsen fra Revetal utenfor Tønsberg var lenge nærmest sporløst forsvunnet.

Ingen visste hva som hadde skjedd etter at hun ble meldt savnet av familien 8. juni. Abrahamsen ankom ikke Torp flyplass med fly fra Bergen, slik hun pleide å gjøre.

Siste sikre observasjon var at hun tok et tog fra Bergen mot Oslo.

Lørdag 27. juli meldte imidlertid Vest politidistrikt at en kvinne var funnet død på Finse.

– Vedkommende er ikke identifisert, men politiet ser dette i sammenheng med leteaksjonen etter kvinnen som var savnet i området i juni, sa operasjonsleder Tore-Andre Brakstad i Vest politidistrikt.

Tønsbergs Blad var først til å omtale funnet.

Foreløpig obduksjonsrapport bekrefter

Savnetsaken tilknyttet Aase Abrahamsen ble denne uken tilbakeført fra Sørøst politidistrikt til Vest politidistrikt, som hadde den først.

Seksjonsleder etterforskning i Sørøst politidistrikt, Paal Knutsen, bekrefter dette til Aftenposten.

– Saken er oversendt til Vest politidistrikt på mandag. Det er de som må svare på den, sier Knutsen tirsdag.

Politiadvokat i Vest politidistrikt, Sven Arne Dahl-Michelsen, bekrefter tirsdag ettermiddag til Aftenposten at det er savnede Aase Abrahamsen som ble funnet død på Finse 27. juli.

– Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Vi har funnet dødsårsak. Vi bekrefter at det er savnede som er funnet, sier Dahl-Michelsen.

Han sier det ikke er mistanke om at det er skjedd noe straffbart. Pårørende er informert.

Funnet av turgåer på Finse

Opplysninger til politiet indikerte tidlig at Abrahamsen kunne ha gått av på Finse stasjon. Hvorfor hun skal ha gått av der, er uvisst.

Politiet har meldt at Abrahamsen er DNT-medlem og er i stand til å gå i fjellet. Derfor var Hardangervidda og hytter aktuelt.

På tross av stor innsats med søk fra både politiet, frivillige og familien for å lokalisere kvinnen, ble det ikke gjort noe funn før 27. juli.

– Det som er vanskelig er at vi aner ikke hva som er skjedd, sa datteren til Aftenposten nesten tre uker etter savnetmeldingen.

Et stillbilde fra en overvåkingsvideo, som er delt av politiet, var siste sikre livstegn fra Revetal-kvinnen Aase Abrahamsen. Foto: Politiet

Politiet venter nå bare på den endelige obduksjonsrapporten. Ellers er saken avsluttet fra Vest politidistrikts side, bekrefter politiadvokat Dahl-Michelsen.

Han sier Abrahamsen ble funnet i terrenget på Finse av en turgåer, men vil ikke gå inn på nøyaktig sted.

Read Entire Article