Paret i 20-årene fortsatt på sykehus etter grov vold: – De er sterkt preget

1 month ago 56



De to mennene som ble angrepet på Tjuvholmen natt til søndag, var kjærester, opplyser deres bistandsadvokat til Aftenposten.

Det lå blodig papir igjen på bakken etter hendelsen. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Publisert: 06.08.2024 13:26

Politiets hovedhypotese er at de to mennene i 20-årene som ble skadet i en voldshendelse på Tjuvholmen i Oslo natt til lørdag, ble angrepet på grunn av sin seksuelle legning.

Når Aftenposten snakker med de to ofrenes bistandsadvokat, Sigurd Ihlen, tirsdag formiddag, bekrefter han at de to er et kjærestepar.

– De er sterkt preget, og befinner seg fremdeles på sykehuset sammen.

Ihlen sier den ene av de to er knivstukket, mens den andre var involvert på annet vis. Tilstanden på begge er stabil, men de får hjelp og medisiner på sykehuset.

Politiet i arbeid ved åstedet natt til lørdag. Foto: Adnan Ayanle / PSP

– Hva har de fortalt om det som har skjedd?

– Dokumentene er klausulert, så jeg kan ikke gå inn på hva de har sagt i avhør. Om handlingen er et resultat av hatkriminalitet som følge av deres legning, vil etterforskningen vise, sier han.

Politiet vil ikke si noe om hendelsesforløpet, men sier til Aftenposten at de ikke har grunn til å tro at det er en relasjon mellom de fornærmede og de siktede i saken.

Tause

To 17-åringer er varetektsfengslet etter hendelsen. Begge sitter i voksenfengsel, og en av de to sitter på en høysikkerhetsavdeling.

Den ene 17-åringen har erkjent delvis straffskyld for hendelsen.

Aftenposten har stilt spørsmål ved hvordan 17-åringene er blitt fulgt opp etter at de er blitt knyttet til flere ran og voldshendelser gjennom våren. Dette ønsker ikke politiet å si noe om.

– Per nå ønsker vi ikke si noe mer om saken, det har heller ikke kommet så mye mer informasjon utover det vi gikk ut med mandag, sier politiadvokat Marie Steen Habberstad til Aftenposten.

Politiet ønsker ikke å si noe om de to er knyttet til et kriminelt nettverk, og sier at det er en del av etterforskningen å avdekke hvilke relasjoner og tilknytninger de to har.

Det var natt til lørdag sist helg hendelsen skjedde. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Thomas Skilbred og Thomas Øiseth er forsvarere for de to, de ønsker ikke å si noe på nåværende tidspunkt. Hvordan siktede er blitt fulgt opp etter knivstikkingen natt til lørdag vil bli et tema under fengslingsmøtet, ifølge Skilbred.

Fengslingsmøtene er torsdag og fredag.

Også to andre ungdommer på 14 og 15 år ble pågrepet og siktet i saken. De er under den kriminelle lavalderen og blir ivaretatt av barnevernet.

Oppholdsforbud i sentrum

De to 17-åringene er ifølge TV 2 siktet for flere ran og voldshandlinger i perioden fra april til nå. Flere av forholdene hadde de to 17-åringene begått sammen.

De to er ifølge politiet også siktet for ranet av en Norway Cup-deltager utenfor Paleet på Karl Johans gate forrige uke.

Det var stille og rolig ved åstedet mandag formiddag, to og et halvt døgn etter knivstikkingen. Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Etter dette fikk de forbud mot å oppholde seg i Oslo sentrum for å hindre at de begikk ny kriminalitet, ifølge kjennelsen.

Den ene 17-åringen fikk beskjed om oppholdsforbudet torsdag 1. august. Allerede fredag fikk han et forelegg for å ha brutt forbudet. Natt til lørdag skjedde det altså igjen.

Styrket teori om at det var tilfeldig

Aftenposten snakket mandag med folk nær stedet hvor angrepet skjedde. Informasjonen styrker teorien om at angrepet var tilfeldig.

De unge gjerningspersonene skal ha gått langs Bryggegangen fra utestedet Amazonia by Bar og støtt på mennene i 20-årene ved uteserveringen til Bølgen og Moi like ved.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere noe særlig rundt hva som skjedde. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Mellom Amazonia og Bølgen og Moi ligger restaurant Olivia Tjuvholmen, og området er godt besøkt når været er fint, får Aftenposten opplyst.

Var du i området da hendelsen skjedde, og har du tips i denne saken? Ring oss på 02286 eller send e-post til tips@aftenposten.no

Read Entire Article