På vei til kafeen fire timer etter smellen, kom spørsmålet

1 month ago 16



Nå avslører Sunniva Hofstad for henne uvante ferieplaner.

Sunniva Hofstads OL-eventyr i Paris ble av det kortvarige slaget. Men hun har store planer om å slå tilbake. Foto: Håvard Haugseth Jensen
  • Johannes Steen

    Johannes Steen

Publisert: 31.07.2024 21:03

Christian Stendal

Dekker OL i Paris for Adresseavisen

– Jeg er jo lei meg, så klart, for at det ikke gikk som jeg hadde håpet. Men samtidig føler jeg at jeg gikk inn i ringen og ga det jeg hadde.

Sunniva Hofstad er skuffet, men fattet, når hun møter Adresseavisen utenfor OL-landsbyen i Saint-Denis.

Adresseavisen møtte stortalentet før OL. Det ble til denne saken.

Snart fem timer har passert siden tapet for den indiske verdensmesteren Lovlina Borgohain var et faktum.

OL-drømmen ble knust allerede i første kamp.

Dro på kafé

Siden den gangen har Hofstad rukket å være både skuffet og nummen, og hun har felt sine tårer i møtet med familien etter en lang dopingkontroll.

Men hun har også sett videre.

– Tankene var fort inn på OL i 2028, sier 20-åringen.

– Jeg ser for meg at i 2028, eller kanskje bare om noen måneder, så er jeg takknemlig for den erfaringen jeg fikk her, og for det tapet her har lært meg, sier hun.

Sammen med trener Ole-Arne Næsgård og sparringpartner i OL, Sofia Stigen Sørensen, møtte Sunniva Hofstad Adresseavisen utenfor OL-landsbyen onsdag ettermiddag. Da satt smilet løst igjen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Planleggingen til lekene i Los Angeles kverner allerede. På vei til en kafé nær OL-landsbyen, la Hofstad armen rundt skulderen på trener Ole-Arne Næsgård.

– Er du med i fire år til, spurte hun.

Svaret fra mannen som har vært Hofstads heltidstrener siden hun var 14 er ikke til å ta feil av:

– Jeg sa at jeg var med i tolv år til. Så jeg må jo det, sier Næsgård med et stort glis.

Ole-Arne Næsgård er glad for at det er støtte hjemmefra til å fortsette i jobben som fulltidstrener for Hofstad, en jobb som krever sitt i antall reisedøgn i løpet av året. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Og det har Hofstad allerede fått klarsignal til fra Næsgårds samboer.

– Jeg fikk en melding fra henne i sted, og der sto det «Jeg ønsker dere alt godt, og vi gleder oss til 28 allerede». Så hele teamet er med, sier 20-åringen.

Skal utvikle stilen

– Er det noe du har lyst til å teste ut i treningen, men som du ikke har turt å gjøre i forkant av OL?

– Vi har jo snakket om å utvikle stilen min. Den er jo litt spesiell som den er. Men det blir å bli enda tryggere i den, men kanskje også se på noen nye aspekter ved den. Så det er absolutt noe vi kommer til å ta opp med Olympiatoppen, og så får vi se hva vi har funnet ut av.

– Er det dette dere har snakket om på kaféen nå?

– Nei, nå har vi snakket om sjokolade og middag.

Foto: Håvard Haugseth Jensen

Nå ser Hofstad frem til å få sett OL-debuten i opptak. Litt for å få evaluert den ordentlig. Litt for å få opplevelsen ut av kroppen.

Kanskje ikke allerede i kveld, men i løpet av noen dager.

Slik at hun kan starte helt på nytt, uten å måtte rippe opp i en vond opplevelse når hun starter opp igjen treningen i september.

Blir «tvunget» til pause

Men først:

– Jeg skal ha litt ferie. Jeg har planlagt en del ferieaktiviteter og det å nyte ungdomstiden litt, sier bokseren som la tenårene bak seg for bare to uker siden.

– Jeg skal på to festivaler i Trondheim, Pstereo og Festningen, så det gleder jeg meg til. Jeg har aldri vært på festival før. Og så skal jeg til New York med en venninne, og en tur til Oslo.

Se Adresseavisens dokumentarserie «Sunniva - kampen om OL-billetten» her

Under intervjuet med Adresseavisen litt etter klokken 17, medgir Hofstad at:

– Akkurat nå har jeg lyst til å trene.

– Får du lov til det?

– Nei, jeg tror jeg blir tvunget til å ta litt fri, både av Ole og av Olympiatoppen. Det er viktig å ta de pausene for å ivareta den sulten, sier hun.

Frem til nå har hun lagt til dels kraftige begrensninger på hva hun mener hun kan tillate seg i hverdagen.

Hofstad har aldri vært på festival før. Nå blir det to i løpet av få uker. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Det vil hun legge fra seg for en periode.

– Det er det å kunne være med venninnene uten å tanke på at jeg må hjem, eller kunne dra og bade uten å tenke på at jeg kanskje blir syk. Eller bare være utendørs uten å bekymre meg for noe eller tenke på at neste trening er snart, sier hun.

Og beskriver et liv de fleste på hennes alder har til daglig.

– Da ses vi i september

Det betyr også et brudd med en svært innarbeidet søvnrutine. I lang tid har mobiltelefonen blitt lagt vekk klokken 21 på kvelden, og vekkerklokken stått på vekking klokken 08.

Slik blir det ikke i august.

– Det blir litt godt å bare kunne leve fritt, innrømmer hun.

– Hvor lenge klarer du å holde deg unna boksetanker?

– Jeg er ganske god til å koble av når jeg først skal koble av. Men jeg merker jo allerede at de tankene kommer snikende.

Det er de tankene om «ah, hva skulle vi gjort?». For selv om mamma Laila og pappa Roy ifølge Hofstad selv sier at hun er blitt mer moden, så vil det sitte i litt til.

– Men jeg tror at når vi har fått lagt lokk på OL-et, evaluert og sagt oss ferdig med det, skal jeg vite at OK, nå er planen å ikke tenke mer på det. Da følger jeg den planen. Da ses vi i september, liksom.

Read Entire Article