Oslos gater tok imot verdens største løp i 2024

1 week ago 24

Over 70.00 mennesker løp igjennom Oslos gater lørdag.

Startskuddet på verdens største løp i 2024 lød i Oslos gater lørdag ettermiddag. Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Publisert: 04.05.2024 17:10

Årets utgave av stafetten satte ny deltagerrekord med mer enn 72.000 deltagere fordelt på 4800 lag. Ifølge arrangøren selv gjør det Holmenkollstafetten til verdens største løp i 2024.

I fjorårets stafett deltok 60.000 løpere fra 4093 lag.

«Vårens vakreste eventyr», som løpet kalles, er blitt arrangert siden 1923 av Idrettsklubben Tjalve.

Klokken 14.00 kunne man høre startskuddet. Løpet startet ved Bislett og St. Hanshaugen, og går opp til Holmenkollen, før den avsluttes på Bislett stadion.

Med temperaturer over 20 grader, kommer Meteorologisk institutt med en klar beskjed til alle som deltok på stafetten:

– Husk solkrem og rikelig med vann.

Også Ruter har forberedt seg på folkehavet i byen, som følge av løpet. De melder om store endringer i kollektivtransporten i Oslo vest og sentrum. I tillegg varsler de om forsinkelser på T-banen.

– Flere avganger er dessverre forsinket på grunn av mange som reiser. Beregn ekstra tid for din reise, skriver de.

1 av 2Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Disse kom på førsteplass

Ullensaker/Kisa og Tjalve vant eliteklassen for henholdsvis menn og kvinner på Holmenkollstafetten lørdag ettermiddag.

Ull/Kisa vant til slutt med 37 sekunder ned til det svenske laget Hälle på 2.-plass. Gular sikret bronsen.

I fjor tok Ull/Kisa sin første seier på stafetten etter at Thomas Roth falt på den nest siste etappen det foregående året.

Ved Bislett stadion ble løperne tatt imot med jubel. Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Det var imidlertid Hälle som kom best ut fra start og skaffet seg en soleklar ledelse på første etappe, men etter solid løping av samtlige Kisa-deltagere kunne til slutt Markus Einan løpe inn til seier.

I kvinneklassen spurtet Maren Bakke Amundsen Tjalve inn til sin andre strake seier. Vidar fulgte 49 sekunder bak på 2.-plass, mens Gular ble nummer tre.

Løperne ventet spent på veksling. Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten