Orkanen John har truffet Mexico – store skader fryktes

2 hours ago 4



Myndighetene har bedt folk om å søke tilflukt.

 AP / NTBOrkanen John nær Sør-Mexico. Foto: AP / NTB
tirsdag 24. september kl. 06:50

Orkanen John har truffet Mexicos sørkyst etter å ha raskt tiltatt i styrke over Stillehavet.

Den traff land mandag kveld nære Marquelia i delstaten Guerrero sør i Mexico, ifølge USAs orkansenter NHC. Da hadde den vindhastighet på opptil 54 meter i sekundet.

NHC meldte tidligere at John «raskt styrket seg» og ble en kategori 3-orkan i timene før den traff land.

President Andrés Manuel López Obrador oppfordret mexicanerne til å passe på seg selv.

– Forsøk å komme dere opp i høyden, beskytt dere og ikke glem at livet er det viktigste, materielle ting kan erstattes, skriver López Obrador på X.

Foto: Fredy Garcia / Reuters / NTB

Meteorologene ventet at John først ville treffe strandlandsbyen Punta Maldondo, og at også turistbyene Acapulco og Puerto Escondido vil rammes hardt, før den taper styrke og beveger seg innover i landet.

NHC advarte om at «livstruende» stormflo allerede herjet kysten nære Oaxaca-regionen før orkanen traff land. Den uventede styrkingen av orkanen overrasker både forskere, myndigheter og beboere i området.

I kystbyene i Oaxaca var stemningen spent etter nyhetene om intensiveringen. Beboerne er oppfordret av myndighetene til å evakuere hjemmene sine og søke tilflukt i tilfluktssentre for å verne om livet.

Det er fryktet over 250 mm nedbør, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Utdanningsmyndighetene beordret skolene til å stenge i deler av Oaxaca og Guerrero.

Se hvordan Hertz Tower ved Lake Charles i Louisiana i USA kollepset i år, som følge av orkanen Laura herjet tilbake i 2020:

Read Entire Article