Orkanen Francine treffer USA i natt: – Tiden for å evakuere er forbi

1 week ago 9



I New Orleans har lokalbefolkningen fylt opp sandsekker i et forsøk på å beskytte sine eiendommer mot Francine. Foto: Jack Brook / AP / NTB

Delstaten Louisiana har de siste dagene forberedt seg på orkanen Francine. Den er ventet å treffe land i natt.

onsdag 11. september kl. 21:34

Orkanen er onsdag kveld norsk tid en kategori 1-orkan, som er det laveste på skalaen som går til 5. Men ifølge amerikanske værtjenester er det sannsynlig at den vil være kategori 2 når den treffer land.

– Tiden for å evakuere er nå forbi, det er på tide å komme seg i dekning, sier delstatens minister for innenlands sikkerhet, Jacques Thibodeaux, til Shreveport Times.

Francine har ført til at store deler av olje- og gassutvinningen i Mexico-gulfen er stengt. De nærliggende sørstatene Mississippi og Alabama har også forberedt seg på at orkanen kan ramme dem.

President Joe Biden har erklært en føderal nødsituasjon for delstaten. Det betyr at Louisiana har fått ekstra midler til å forberede seg på orkanen i tillegg til eventuelt oppryddingsarbeid.

Delstaten har dårlige erfaringer med orkaner. I 2005 traff orkanen Katrina byen New Orleans og de omkringliggende områdene hardt. Nesten 1400 personer døde, og orkanen førte til skader for 125 milliarder dollar, ifølge en rapport fra National Hurricane Center.

Publisert: 11.09.24 kl. 21:34Oppdatert: 11.09.24 kl. 21:34

Relaterte emner

Read Entire Article