Ordføreren i Springfield: – Kjæledyrene deres er trygge

5 days ago 9



Det spørs om Donald Trump blir bedt på middag hos Springfield-ordføreren med det første.

fredag 13. september kl. 18:38

Kortversjonen

  • Ordføreren i Springfield i Ohio avkrefter rykter om at migranter spiser innbyggernes kjæledyr.
  • Ryktene skal ha eskalert etter at Donald Trump snakket om dette under presidentkandidatdebatten.
  • Ordføreren sier byen opplever en stor pågang av migranter, og at de trenger hjelp fra myndighetene for å håndtere situasjonen.

Noen dager etter at tidligere president Donald Trump uttalte at innvandrere spiser folks kjæledyr i Springfield i Ohio, slipper byens ordfører Rob Rue katta ut av sekken.

I et intervju med NewsNation avkrefter Rue ryktene om at migrantene spiser kjæledyr.

– Springfield fortsatt er fortsatt vakkert, og kjæledyrene deres er trygge her, sier Rue i intervjuet.

Ryktene om at migrantene skal ha drept katter, ender og gjess for å spise dem, har spredt seg som ild i tørt gress i sosiale medier.

– Disse påstandene er rett og slett usanne, sier Rue.

Han forteller at trykket har vært eskalerende etter at republikanernes presidentkandidat tok opp temaet under debatten.

– Detter har skapt et negativt lys som vi selvfølgelig hverken så etter eller ba om.

Dette sa Trump under debatten

«I Springfield spiser de hundene. Folkene som kom inn, de spiser kattene. De spiser – de spiser kjæledyrene til menneskene som bor der.»

FAKTA: En talsperson for Springfield, Ohio, sa denne uken at til tross for gjentatte sosiale medier-poster fra Trump og hans støttespillere, har det ikke vært noen rapporter om at kjæledyr har blitt skadet eller misbrukt av enkeltpersoner innenfor innvandrermiljøet. En tjenestemann i Clark County, sa at de "absolutt ikke har noen bevis for at dette skjer», ifølge The New York Times.

Det var langt fra den eneste usanne påstanden som ble registrert under debatten mellom Donald Trump og Kamala Harris. Les mer om løgnene som ble servert her!

I etterkant av debatten har Haitis regjering fordømt Donald Trump og andre som sprer usanne påstander om at haitiske migranter spiser folks kjæledyr.

 Howard Schneider / Reuters / NTBSpringfield-ordfører Rob Rue talks i samtale med byadministrator Bryan Heck i byen. Foto: Howard Schneider / Reuters / NTB

Ordføreren i Springfield forteller i samme intervju at byen på rundt 60.000 innbyggere har opplevd en stor pågang av migranter de siste årene.

– Vi har håndtert en infrastrukturbelastning på grunn av tilstrømningen av immigranter, sier han. Ifølge New York Post er det snakk om lag 20.000 haitiske flyktninger.

Ifølge Rue trenger byen desperat hjelp fra den føderale regjeringen for å håndtere krisen.

– Våre sikkerhetstjenester er overveldet. Våre sykehus er overveldet. Våre skolesystemer er overveldet.

Read Entire Article