Opptøyer ved statsministerboligen i London

1 month ago 21



  • Opptøyer ved statsministerboligen i London

    Det er sammenstøt mellom politi og demonstranter i Downing Street i London, melder flere britiske medier. Statsministerboligen ligger her.

    Demonstrasjonen har sammenheng med drapene på tre jenter i Southport mandag denne uken.

    Det var natt til onsdag omfattende opptøyer i Southport. 53 politifolk ble skadet.

    Den antatte gjerningspersonen er en 17 år gammel gutt som ble pågrepet rett etter knivangrepet.

  • MC-fører hardt skadet i ulykke

    Operasjonssentralen i Øst politidistrikt melder klokken 20.11 om at de har fått melding om en trafikkulykke som involverer en motorsykkel og en traktor i Hobøl i Indre Østfold.

    Føreren er bevisst, men hardt skadet, opplyser politiet. Det er rekvirert luftambulanse til stedet.

    Ulykken har skjedd i krysset Elvestadveien/Riggesemveien.

  • Ingrid Elise Sønstebø-Sundt

    18:03

    UD skjerper reiserådet til Venezuela

    UD skriver på sine nettsider at de fraråder alle reiser til Venezuela som ikke er nødvendige.

    – Situasjonen etter valget i Venezuela er spent. Dette har ført til demonstrasjoner og uro. Det er varslet demonstrasjoner i Caracas og andre deler av landet fremover, heter det på deres nettsider.

  • Trafikkulykke mellom bil og MC på E6

    Nødetatene er på vei til E6 utgående ved Karihaugen, hvor det har vært en trafikkulykke mellom bil og MC, melder Oslo-politiets operasjonssentral klokken 17.53.

  • Ingrid Elise Sønstebø-Sundt

    17:53

    Hizbollahs militærkommandør funnet død etter angrep

    En gravemaskin ble onsdag tatt i bruk i lete- og opprydningsarbeidet på åstedet for angrepet.

    En gravemaskin ble onsdag tatt i bruk i lete- og opprydningsarbeidet på åstedet for angrepet. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

    Hizbollags millitærkommandør Fuad Shukrs lik ble funnet i Beiruts sørlige forstader, bekrefter Hizbollah.

    Israel angrep Sør-Beirut tirsdag ettermiddag. Ifølge det israelske militæret var Shukr direkte ansvarlig for lørdagens angrep hvor en rakett slo ned på et fotballbane i Israel. 12 barn ble drept i dette angrepet.

    Det israelske militæret hevdet allerede tirsdag at de hadde drept ham, men det har vært motstridende meldinger om han faktisk var drept.

    Hizbollah er 40 år gammel sjiamuslimsk bevegelse, som utviklet seg som et svar på Israels invasjon av Libanon i 1982. De har både en militær, en politisk og en humanitær fløy og opererer som en «stat i staten» i Libanon.

  • Britiske regjeringsmedlemmer i Qatar for å presse fram våpenhvile

     Sakchai Lalit / AP / NTB

    Britenes utenriksminister David Lammy og forsvarsminister John Healey. har reist til Qatar for å prøve å roe situasjonen i Midtøsten. Bildet viser Lammy under en reise til Asia nylig. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

    Storbritannias utenriksminister David Lammy og forsvarsminister John Healey har reist til Qatar.

    Formålet med turen er å presse på for en våpenhvile på Gazastripen og roe temperaturen i regionen, ifølge en uttalelse fra den britiske regjeringen.

    – Det er helt avgjørende at vi samarbeider tett med partnere som Qatar, som spiller en avgjørende rolle i å mekle mellom partene på Gazastripen, slik at vi kan få en slutt på denne ødeleggende krigen, sier Lammy i en uttalelse.

    Situasjonen i Midtøsten er helt på bristepunktet. I tillegg til krigen på Gazastripen er situasjonen svært spent mellom Israel, Iran og Hizbollah etter flere angrep de siste dagene.

  • USA fryser 1 milliard i bistand til Georgia

     Suhaimi Abdullah / AP / NTB

    USA har besluttet å stanse overføringen av 95 milliarder dollar i bistand til Georgia. Det kunngjorde utenriksminister Antony Blinken, som for tiden er på reise i Asia. Foto: Suhaimi Abdullah / AP / NTB Foto: Suhaimi Abdullah / AP / NTB

    USA har besluttet å stanse overføringen av bistandsmidler til Georgia, etter det amerikanske myndigheter kaller «antidemokratiske handlinger».

    Totalt skal det dreie seg om 95 millioner dollar i bistand, noe som tilsvarer litt over 1 milliard kroner etter dagens kurs.

    – Den georgiske regjeringens antidemokratiske handlinger og falske påstander er ikke i tråd med normene til medlemslandene i EU og Nato, sier USAs utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse.

    Georgia vedtok tidligere i år en såkalt «utenlandsk agent»-lov. Den innebærer at alle medier og ikke-statlige organisasjoner som får minst 20 prosent av sin finansiering fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter. Den er svært lik en lov som tidligere er innført i Russland.

    I etterkant har EU satt medlemskapsforhandlingene med Georgia på pause, og USA har avlyst en stor militærøvelse i landet.

  • Dødstallet i India fortsetter å stige

     Rafiq Maqbool / AP / NTB

    Mange av de omkomne skal ha sovet i provisoriske telt i området som ble rammet av skredene. I tillegg ble flere hus i området skadet. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB

     Rafiq Maqbool / AP / NTB

    Det meteorologiske instituttet i India melder om mer nedbør de kommende dagene. Ifølge en klimaforsker er monsun-sesongen blitt mer uberegnelig på grunn av klimaendringer. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB

    Minst 167 mennesker døde i jordskredene som rammet delstaten Kerala i India denne uken. Søket etter flere omkomne fortsetter.

    Soldater, brannmannskaper og frivillige har reddet ut 500 mennesker fra skredområdet, mens flere enn 8000 søker ly i provisoriske leirer.

    167 mennesker er onsdag bekreftet omkommet, ifølge myndighetene. Men ulike tall verserer, og TV-kanalen Asianet melder at antall døde har passert 230.

    De fleste av ofrene skal ha vært ansatte på teplantasjer som sov i provisoriske telt i e

Read Entire Article