Omstridt Ap-bok: Nekter å beklage kysse-feil

3 hours ago 2



 Gisle Oddstad / VG Foto: Gisle Oddstad / VG

TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy og forfatter Jørgen Gilbrant barket sammen i «Politisk kvarter».

onsdag 25. september kl. 08:17

Den nye boken «Partiet – En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» har fått flengende kritikk for manglende faktasjekking, kildebruk og manglende varsling av folk omtalt i boken.

Politisk journalist Lars Joakim Skarvøy har tidligere påpekt flere faktafeil i boken, som omhandler han selv. Én av dem er en påstand om at Skarvøy kysset Hadia Tajik på munnen under Pride i Oslo i 2018.

Onsdag morgen møtte han forfatter og Dagbladet-journalist Jørgen Gilbrant i NRK-programmet «Politisk kvarter».

– Tro meg, vi skulle gjerne vært de faktafeilene der foruten, sier Gilbrant, som sammen med kollega Steinar Suvatne har skrevet boken.

– Nå har Skarvøy bedt om en unnskyldning, kan du gi han det? Spør programleder Lilla Sølhusvik.

– Nei.

 Skjermdump30. juni 2018 delte tidligere AUF-leder Eskil Pedersen en Instagram-post som viser Lars Joakim Skarvøy danse med Hadia Tajik i Spikersuppa under Pride-paraden i 2018. Skjermdumpen er gjengitt med tillatelse fra Eskil Pedersen. Foto: Skjermdump

Tidligere Ap-statsråd Anne Holt, tidligere Ap-topp Hans Kristian Amundsens enke, Karen Marie Berg, og tidligere Støre-rådgiver Siri Hytten, har alle bedt Gyldendal om å trekke boken.

Direktør Ingeborg Volan i Gyldendal Litteratur har avvist dette. Hun forteller at et team hos Gyldendal jobber med å gå gjennom tilbakemeldinger om boken.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 25.09.24 kl. 08:17

Relaterte emner

Read Entire Article