OL-studio: Norsk opptur i Paris. Disse fire skal snart kjempe om gull.

1 month ago 19



  • Padling: Norges K4-båt videre til OL-finale

     Fredrik Varfjell / NTB

    Kristine Amundsen, Anna Sletsjøe, Maria Virik og Hedda Øritsland er klare for OL-finale på 500 meter i K4-klassen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    Kristine Amundsen, Anna Sletsjøe, Maria Virik og Hedda Øritsland er klare for finale på 500 meter i K4-klassen i OL.

    Norges K4-båt kom tirsdag til kort i kampen om direkte finaleplass, men kvartetten fikk en ny sjanse torsdag formiddag.

    Den benyttet de seg glimrende av, og den norske fireren kan dermed se fram mot finale senere torsdag. De to beste tok seg videre.

    – Det er veldig, veldig gøy, utbrøt Max-ekspert Mira Verås Larsen etter prestasjonen.

    Amundsen, Virik, Sletsjøe og Øritsland ble i fjor nummer fem i EM i Polen. Øritsland konkurrerte alene i K1-klassen tidligere i årets OL, men 25-åringen klarte ikke å ta seg videre til semifinale. Heller ikke Virik og Sletsjøe maktet å avansere til semifinale i K2-klassen.

    Finalen er kl. 13.40.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

  • Forrædere i «Satans leker» eller folkehelter? I Russland raser OL-debatten videre

  • OL-utøver løslatt fra varetekt: – Jeg har ydmyket alle

     Charlie Riedel / AP / NTB

    Kontroversene rundt australske Tom Craig har preget OL de siste dagene. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB Foto: Charlie Riedel / AP / NTB

    Den australske landhockeyspilleren Tom Craig ble tirsdag arrestert for angivelig å ha kjøpt kokain på gata i Paris. Nå legger 28-åringen seg flat.

    Craig ble onsdag sluppet fri fra varetekt med en advarsel, og ifølge BBC slipper australieren bot for hendelsen. I en uttalelse innrømmer 28-åringen at han har begått en feil.

    – Jeg vil starte med å unnskylde for det som har skjedd de siste 24 timene. Jeg begikk en forferdelig feil, og jeg tar fullt ansvar for mine handlinger. Mine handlinger er mine

  • Retzius tidlig ferdig i OL-finalen: – Det var få tårer i dag

     Fredrik Varfjell / NTB

    Lene Onsrud Retzius hoppet stavfinale i OL onsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    Lene Retzius er ferdig med sitt OL etter at hun ikke greide å komme over den andre høyden i stavfinalen på Stade de France onsdag. Hun endte som nummer 18.

    – Jeg var i en OL-finale. Det var stort. Det var ikke godt nok, det manglet litt i det siste, men jeg tar med det her som kjempegod motivasjon. Det var få tårer i dag, sa hun til NRK.

    4,60 viste seg som en tøff høyde for flere i finalefeltet, deriblant den norske utøveren. Høyden var bare én centimeter lavere enn hennes sesongbeste og ti centimeter under hennes personlige bestenotering.

  • Danmarks håndballherrer klare for semifinale

     Beate Oma Dahle / NTB

    Lukas Jørgensen og Mathias Gidsel kan juble for plass i semifinalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Gullfavoritt Danmark måtte slite for å ta seg forbi Sverige i OLs kvartfinale med 32-31. I semifinalen kan Norge stå på motsatt banehalvdel.

    Simon Pytlick sto frem for Danmark med ni scoringer i seieren over Glenn Solbergs Sverige-lag. Seieren kom imidlertid ikke lett.

    Danmark tok gull med finaleseier over Frankrike i 2016. I 2021 ble det også finaleplass, men da måtte danskene se Frankrike ta seieren.

  • Giganttabbe sendte Frankrike ut av OL

     Aaron Favila / AP / NTB

    Det ble en absurd og trist karriereslutt for Nikola Karabatic. Frankrike tapte OL-kvartfinalen etter ekstraomganger mot Tyskland. Foto: Aaron Favila / AP / NTB Foto: Aaron Favila / AP / NTB

    De franske håndballstjernene ledet 29-28 med seks sekunder igjen i OL-kvartfinalen, men Dika Mem rotet bort ballen, og Tyskland fikk ekstraomganger. Der ble det tysk jubel.

    Det var uvirkelige scener i sluttsekundene i den stappfulle arenaen som har plass til over 27.000 tilskuere i Lille. I ekstraomgangene kunne Tyskland juble for 35-34-seier.

    – Aldri sett noe lignende, skrev danske Ekstra Bladet.

    Barcelona-spiller Mem sto med ti scoringer og leverte så til de grader varene med kniven på strupen. Han sørget for at Frankrike kom foran mot slutten av onsdagens kvartfinale.

    Etter en fransk timeout med seks sekunder igjen på klokka skulle hjemmelaget bare holde på ballen og hale i land avansementet. Da kastet Mem bort ballen. Tyskland gikk lynhurtig i angrep, og Renars Uscins satte inn 29-29.

  • Golf: Celine Borge pangåpnet i OL – i tetsjiktet tross to sene bogeyer

     Matt York / AP / NTB

    Celine Borge gjorde sakene sine svært godt i første halvdel av åpningsrunden i OL. To sene bogeyer ødela imidlertid for en drømmestart. Foto: Matt York / AP / NTB Foto: Matt York / AP / NTB

    Den norske golfproffen Celine Borge gnistret til med tre birdier på de sju første hullene i OL-åpningen onsdag. To sene bogeyer ødela litt av inntrykket.

    Borge spilte glimrende golf fra start, og 26-åringen tok tidlig ledelsen i turneringen.

    På det 13. hullet måtte hun imidlertid tåle en bogey, og den norske golferen falt til annenplass. Etter tre strake par måtte Borge slukøret notere bogey nummer to på hull 17, og 26-åringen falt ytterligere litt nedover på resultatlisten.

    På det siste hullet noterte Borge par. Dermed ligger hun på foreløpig delt 6.-plass etter ett slag under par på åpningsrunden.

    Amerikanske Lilia Vu og franske Celine Boutier er i skrivende stund i delt ledelse. De har begge gått tre slag under par på de første ni hullene.

    Madelene Stavnar har på sin side fått en fryktelig start på årets OL. Hun ligger fire slag over par etter 14 hull.

  • Erli Berg Daneshmand

    i går14:40

  • Supernervøs Obst klar for OL-finale

     Beate Oma Dahle / NTB

    Marie-Therese Obst under spydkvalifiseringen onsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Marie-Therese Obst (28) har våknet grytidlig i to måneder for å være best mulig forberedt til OL-kvalifiseringen i spyd. Onsdag lyktes hun i finalejakten.

    28-åringen måtte kaste lenger enn 62 meter for å være sikret automatisk finaleplass. Obst sitt beste forsøk landet 18 centimeter på feil side av den grensen.

    Det holdt likevel klart til å bli blant de 12 beste totalt. Hun ble nummer ti av de 12 som er finaleklare.

    Det andre kastet til Obst ble ugyldig. I det siste forsøket noterte 28-åringen svake 55,40 meter.

    – Det var sinnssykt gøy, og det var på den kuleste arenaen jeg har kastet på så langt. Jeg har aldri kastet foran så mange mennesker før, sa hun.

    Til NRK fortalte hun «at hun var så nervøs at hun trodde at hjertet skulle rives ut av kroppen».

    Spydfinalen avvikles lørdag kveld.

  • Padling: Øritsland slått ut i OL-kvartfinalen

     Lindsey Wasson / AP / NTB

    Hedda Øritsland i aksjon i Paris onsdag. Foto: Lindsey Wasson / AP / NTB Foto: Lindsey Wasson / AP / NTB

    Den norske padleren Hedda Øritsland endte på 7.-plass og røk ut i kvartfinalen på 500 meter i K1-klassen i Paris-OL onsdag.

    25-åringen måtte gjennom kvartfinale etter at det bare ble 6.-plass i kvalifiseringen tidligere onsdag.

    Der ble imidlertid ikke bedre enn en sjuendeplass for Øritsland, som måtte bli topp fem for å avansere til semifinale. Dermed er hun ute av K1-konkurransen.

    Torsdag skal Øritsland padle semifinale i K4-klassen sammen med Kristine Amundsen, Maria Virik og Anna Sletsjøe.

    Øritsland var i juni en del av den norske kvartetten som tok bronse i K4-klassen i EM i ungarske Szeged. Også på 1000 meter i K2-klassen tok hun bronsemedalje i tospann med Maria Virik.

  • Fotball: Espen Eskås dømmer herrenes bronsefinale i OL

     Moises Castillo / AP / NTB

    Espen Eskås (til venstre) dømmer herrenes OL-bronsefinale mellom Egypt og Marokko. Foto: Moises Castillo / AP / NTB Foto: Moises Castillo / AP / NTB

    Norske Espen Eskås har fått i oppdrag å dømme bronsefinalen mellom Egypt og Marokko i OL-fotballen torsdag.

    Det skriver Norges Fotballforbund (NFF) på egne hjemmesider.

    Eskås og teamet hans har tidligere i OL dømt Argentina-Irak (herrer) og Brasil-Spania (kvinner). I sistnevnte kamp ga han rødt kort til legenden Marta.

    – Vi er meget stolte og glade på Team Eskås' vegne. Dette viser at målrettet arbeid over tid gir gode resultater, sier leder i NFFs dommerkomité Espen Berntsen.

  • Mer vindtrøbbel for OL-arrangørene – medaljeseilaser utsatt igjen

     Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB

    Line Flem Høst må vente på mer vind. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB

    Seilerne Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard må også onsdag vente på medaljeseilasene sine i OL. Lite vind skaper utsettelser.

    De to avgjørende seilasene i jolleklassene skulle ha startet fra rundt klokken 12.15 onsdag. Da var det igjen altfor lite vind i bukta utenfor Marseille.

    Flem Høst ligger på bronseplass i Ilca6-klassen foran avgjørelsen. Hun skulle etter planen ha vært i aksjon i medaljeseilasen tirsdag, men da ble den også utsatt.

    Blant kvinnene har nederlandske Marit Bouwmeester allerede sikret seg gullet. Danske Anne-Marie Rindom har på sin side innkassert sølvmedaljen.

  • Gjert Ingebrigtsen om Nordås og sønnens OL-avansement: – Kjenner på en enorm stolthet

     Paul S. Amundsen / NTB

    Trener Gjert Ingebrigtsen sier han er stolt etter at både Narve Gilje Nordås og Jakob Ingebrigtsen sikret finaleplass på 5000 meter i OL. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Foto: Paul S. Amundsen / NTB

    Jakob Asserson Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås viste begge styrke da de avanserte til OL-finale på 5000 meter. Det varmet hjertet til Gjert Ingebrigtsen.

    Til Nettavisen forteller friidrettstreneren at han er stolt over duoens prestasjoner i Paris onsdag formiddag.

    – Begge guttene er der de skal være, og jeg er ekstremt godt fornøyd. Jeg er stolt på vegne av familien også. Det er oppsiktsvekkende, at to norske gutter tar seg til finalen på 5000 meter. Det er egentlig helt sykt. Det i seg selv er en stor prestasjon. Jeg kjenner på en enorm stolthet, sier han.

    Gjert Ingebrigtsen var tidligere trener for løpersønnene Jakob, Filip og Henrik. I starten av 2022 brøt trioen samarbeidet med faren, og tidligere i år ble den erfarne treneren siktet for mishandling i nære relasjoner.

    Tirsdagens finale på 1500 meter ble en fiasko for Jakob Ingebrigtsen, som ble nummer fire. Storebrødrene Filip eller Henrik deltar ikke i Paris.

  • Tysk fotballstjerne «vant» OL-gull i sprangridning: – Tar av meg hatten

     Christian Charisius / dpa via AP / NTB.

    Thomas Müller jublet tirsdag for OL-gull. Foto: Christian Charisius / dpa via AP / NTB. Foto: Christian Charisius / dpa via AP / NTB.

    Den tyske fotballstjernen Thomas Müller føler seg litt som en olympisk mester etter at hesten Checker og Christian Kukuk tok gull i sprangridning.

    Müller har nemlig investert stort og er medeier i hesten.

    – Jeg tar av meg hatten for Checker og Christian Kukuk. Dette er min gullmedalje, og du har vunnet gull, kjære Christian, sa Müller i en Instagram-video, mens han satt med VM-gullmedaljen sin fra 2014 rundt halsen.

    Bayern München-ikonet fulgte finalen i Versailles på TV og sa at han ikke bare hadde gåsehud, men at han også var veldig nervøs.

    Müller er en stor ridefan og har sammen med kona, dressurrytter Lisa Müller, et stutteri.

  • Nordås prøver seg på 5000-meteren i OL likevel

     Fredrik Varfjell / NTB

    Narve Gilje Nordås stiller til start på 5000 meter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    Narve Gilje Nordås uttalte tirsdag at han tvile på at han ville starte onsdagens 5000 meter, men morgenen etter kom kontrabeskjeden.

    – Nordås har bestemt seg for å forsøke å delta på dagens 5000 meter i OL. Han vil dra til stadion, varme opp, og gi 5000 meter en sjanse, om kroppen kjennes grei, heter det i en pressemelding.

    Kvalifiseringen starter klokken 11.10. Nordås er i det første heatet, mens Ingebrigtsen er i heat to.

    Tirsdag ble Nordås nummer syv i OL-finalen på 1500 meter og uttalte at han trolig ville stå over onsdagens kvalifisering.

  • Ingrid Borvik

    Tirsdag22:06

    TV2: Nordås freser etter feilsitering

    Nordås reagerte sterkt på feilsitering fra VG og eurosport.no.

    Der ble han først sitert på å ha sagt «slå landsmannen min» («beat my countryman») til Josh Kerr etter semifinalen, mens det Nordås egentlig sa var «du kan slå landsmannen min» («you can beat my countryman» som et kompliment.

    – Den er ganske brutal. Det er litt sånn når du skal lære kommaregler. Det er en regle som kan få fatale konsekvenser. Ett ord i forskjell blir jo ganske annerledes. Det går fra et kompliment til han (Kerr), til noe helt annet, rett og slett, sier Nordås.

    Nordås endte på en syvende plass i 1500-meter finalen i OL i Paris. Ingebrigtsen ble nummer fire.

  • Seiling: Medaljeseilasene til Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard utsatt til onsdag

     Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB

    Line Flem Høsts medaljeseilas i OL er utsatt til onsdag. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB

    Det blir ingen medaljeseilaser for Line Flem Høst eller Hermann Tomasgaard i OL tirsdag. Lite vind gjør at den avgjørende konkurransen i jolleklassene avvikles onsdag.

    Høst, som ligger på bronseplass i Ilca6-klassen, skulle etter planen ha vært i aksjon i kvinnenes medaljeseilas 14.43, men lite vind i bukta utenfor Marseille bød på problemer.

    Blant kvinnene har nederlandske Marit Bouwmeester allerede sikret seg gullet før medaljeseilasen. Danske Anne-Marie Rindom har på sin side innkassert sølvmedaljen.

    I kampen om bronsen har Høst en liten luke ned til sveitsiske Maud Jayet og kroatiske Elena Vorobeva. De tre seilerne har henholdsvis 71, 76 og 79 poeng før medaljeseilasen. Der teller plasseringene dobbelt.

    Tomasgaard er nummer fem før den avsluttende medaljeseilasen i Ilca7. 15 poeng skiller opp til Stefano Peschiera fra Peru på bronseplass.

  • Statsminister boikotter OLs avslutningsseremoni etter turnbråk: – Skandaløs situasjon

     Charlie Riedel / AP / NTB

    Ana Barbosu mistet medaljen sin. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB Foto: Charlie Riedel / AP / NTB

    Romanias statsminister Marcel Ciolacu deltar likevel ikke under avslutningsseremonien i Paris-OL som en protest mot at turneren Ana Maria Barbosu mistet sin bronse mandag.

    Barbosu trodde først at hun hadde vunnet en medalje i mandagens finale i frittstående-øvelsen. Jordan Chiles var hennes siste konkurrent, og den første poengsummen som ble tildelt den amerikanske jenta plasserte henne på fjerdeplass.

    Den rumenske jenta tok hjemlandets flagg og begynte feiringen av medaljen. Så startet dramatikke

Publisert: 27.07.2024 15:17 | Oppdatert: 27.07.2024 16:18

Read Entire Article