OL-studio: Fekter avslører at hun er gravid i syvende måned

1 month ago 21



  • Kjetil Borch og Martin Helseth sjanseløse i OL-semifinalen

     Ebrahim Noroozi / AP / NTB

    Kjetil Borch og Martin Helseth. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

    Den norske båten med Kjetil Borch og Martin Helseth maktet ikke å ta seg videre fra semifinalen i dobbeltsculler i Paris-OL. Dermed skal de ut i B-finale.

    For å avansere måtte Borch og Helseth ende blant de tre beste i heat med vertsnasjonen Frankrike, Irland, New Zealand, USA og Tyskland. Den norske båten fikk det imidlertid for tøft og var aldri i nærheten av finaleplass.

  • Helseth og Kavlie til OL-finale i dobbeltsculler – videre etter thrilleravslutning

     Fredrik Varfjell / NTB

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde semifinale i dobbeltsculler tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    De norske roerne Thea Helseth og Inger Kavlie skal kjempe om edelt metall i dobbeltsculler i OL i Paris. Duoen tok seg videre fra en intens semifinale.

    De norske medaljehåpene måtte bli blant de tre beste i heat med USA, Australia, Romania, Storbritannia og Kina for å avansere.

    Helseth og Kavlie kjempet en intens duell med Romania, Storbritannia og Australia om de tre plassene. Sistnevnte måtte nøye seg med 4.-plassen.

    – Det er det villeste jeg har sett, sa Eursports ekspert.

    Kavlie og Helseth sikret seg søndag semifinalebillett da de tok seg videre fra oppsamlingsheatet. Det måtte de gjennom etter å ha havnet sist i det innledende heatet lørdag.

    – Dette skjer ofte med mange av de antatt beste. Når vi havner såpass langt bak, blir det vanskelig. Det er vår egen feil at vi havner der. Formen kan komme stigende i et mesterskap, sa Helseth til NTB.

  • Stavkongen Duplantis vraker OL-landsbyen

     Beate Oma Dahle / NTB

    Armand Duplantis har valgt å vrake OL-landsbyen til fordel for et hotell. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Stavsprangstjernen Armand Duplantis bor ikke sammen med resten av det svenske friidrettslandslaget under OL. Verdensrekordholderen har skreddersydd et annet opplegg.

    Det opplyser Sveriges friidrettsforbunds sportssjef Kajsa Bergqvist til Expressen.

    Duplantis skal i stedet bo på hotell.

    Han har hatt lignende opplegg tidligere, blant annet under VM i Eugene for to år siden.

  • Krisestemning i Frankrike etter OL-tapet mot Norge: – Mangel på selvtillit

     Brian Inganga / AP / NTB

    Norge stoppet Nikola Karabatic og Frankrike gang på gang og slo franskmennene i mandagens kamp. Foto: Brian Inganga / AP / NTB Foto: Brian Inganga / AP / NTB

    Frankrike gikk på sitt andre strake tap i OL mot Norge mandag.

    Hele 28 år er gått siden sist Frankrikes håndballherrer sist tapte to kamper på rad i OL.

    Det leder til stor bekymring i den franske troppen.

    – Vi kan ikke vinne på den måten mot et lag som Norge. Vi stresser, vi mangler disiplin. Det er en mangel på selvtillit, det er åpenbart, sier superstjernen Karabatic til L'Equipe.

    – Vi har tre kamper igjen, de kommer til å bli avgjørende for å gå videre, så enkelt er det. Vi må vinne, mener lagets trener Guillaume Gille.

  • Dette skjer i dag: Turndronningen kan sitt første OL-gull på åtte år

  • Den brutale beskjeden splittet bestevenninnene

  • Ruud svarer på draktkritikk

  • Triatlon utsatt på grunn av dårlig vannkvalitet

    Foto: David Goldman (AP/NTB)

    OL-arrangøren i Paris utsetter triatlonkonkurransen fra tirsdag til onsdag på grunn av for dårlig vannkvalitet i Seinen. Tirsdag morgen ble det klart at bakterienivået fortsatt er for høyt til at triatletene kan gjennomføre konkurransen.

    Nå vil herrenes konkurranse starte onsdag klokken 10.45. Kvinnenes konkurranse skal etter planen gå av stabelen klokken 8 samme dag. (NTB)

  • Alcaraz om lyskeproblemene: – Vet hva jeg må gjøre

     Andy Wong / AP / NTB

    Carlos Alcaraz sliter med lysken, men gjør fortsatt alt han kan for å vinne både single- og doubleturneringen i tennis i OL. Foto: Andy Wong / AP / NTB Foto: Andy Wong / AP / NTB

    Carlos Alcaraz durer på med både single- og doubleturneringen i OL. I mandagens seier i 2. runde i singleturneringen, måtte spanjolen ha medisinsk timeout.

    Den spanske superstjernen kjemper på to fronter i OL. I single er 21-åringen kanskje er den største favoritten til å ta gull og i double danner han et stjernepar med landsmann og tennisikon Rafael Nadal.

    Alcaraz hadde få problemer med å vinne kampen mot nederlandske Tallon Griekspoor, men trøblet med smerter i lysken mandag. Det bekymrer ikke spanjolen.

    – Det er en smerte jeg har gått og dratt på. Jeg vet hva jeg må gjøre … for å få bukt med den, sa Alcaraz etter kampen ifølge AP.

    Tirsdag ettermiddag spiller Alcaraz igjen på rødgrusen i Paris. Da skal han og Nadal spille om en plass i kvartfinalen i doubleturneringen.

  • Seiledrama – norsk protest avvist

     Henrik Montgomery/TT / NTB

    Helene Næss og Marie Rønningen ble disket. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

    Helene Næss og Marie Rønningen ble disket i mandagens første OL-seilas i 49er FX-klassen i Marseille. En protest ble levert inn fra norsk side – til ingen nytte.

    Næss og Rønningen ble i likhet med flere andre båter disket for å ha krysset startlinjen for tidlig i det som var den første av flere seilaser mandag.

    Etter å ha lagt inn protest, kom den nedslående beskjeden fra juryen sent mandag kveld. Diskvalifikasjonen opprettholdes, får NTB bekreftet.

    Juryen kom til den konklusjonen selv om den norske leiren hevder å ha tydelig dokumentasjon på at Næss og Rønningen ikke brøt reglementet.

  • 17-årig svømmefenom tok karrierens første OL-gull

     Matthias Schrader / AP / NTB

    Summer McIntosh tok gull. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

    Det canadiske svømmefenomenet Summer McIntosh (17) nådde mandag en ny milepæl da hun fosset inn til OL-gull på 400 meter medley i Paris.

    17-åringen innkasserte samtidig sin andre medalje under sommerlekene i Frankrike. Foran mandagens finale sto hun med sølv på 400 meter fri bak australske Ariarne Titmus.

    Nå har McIntosh også medalje i den gjeveste valøren.

    McIntosh tok gullet med stoisk ro. Kanskje er det fordi hun deltok i OL allerede i Tokyo for tre år siden. Da var hun 14 år. I Paris er canadieren nesten en veteran å regne.

  • Over 1 million så åpningsseremonien i Paris-OL

    Artisten Celine Dion dukket opp

    Artisten Celine Dion dukket opp Foto: OLYMPIC BROADCASTING SERVICES / Reuters / NTB

    Nesten 1,2 millioner seere fikk med seg deler av åpningsseremonien i OL i Paris på fredag. 729.000 seere fulgte i snitt åpningsseremonien på NRK og TVNorge, melder Kampanje.

    Åpningsseremonien ble holdt på Seinen i Paris og varte i over fire timer.

    Det regntunge showet i Paris endte med at OL-ilden ble tent under en varmluftsballong, før sangstjernen Céline Dion satte punktum for kvelden ved å synge Edith Piaf-sangen «L'Hymne à l'Amour» fra Eiffeltårnet.

  • Heten treffer Paris tirsdag – kan bli opp mot 36 grader

     AP / Lindsey Wasson / NTB.

    Temperaturen i OL-byen Paris kan komme opp i 36 grader tirsdag. Foto: AP / Lindsey Wasson / NTB. Foto: AP / Lindsey Wasson / NTB.

    Temperaturen kan komme opp i 36 grader i OL-byen tirsdag, melder Météo-France. Regn og torden truer på kveldstid.

    Paris kan bli varm i sommermånedene. Til nå har OL-byen imidlertid sluppet unna temperaturer over 30 grader. Men varm luft er på vei fra sør og treffer hovedstaden tirsdag. Maksimumstemperaturen i sentrum av Paris kan komme opp i 36 grader.

  • Erli Berg Daneshmand

    i går15:49

    Djokovic nådeløs mot Nadal

  • Bertil Valderhaug

    i går15:28

    Ruud var i trøbbel mot nummer 206 i verden. Så snudde det.

    Foto: Claudia Greco

    *Casper Ruud

    4 6 6

    –––––

    6 4 3

    Andrea Vavassori

    I OL spilles det best av tre sett.

    ––

    Ruud var i kjempetrøbbel etter at italieneren vant det første settet 6-4. Så slo Ruud tilbake og vant 2-1 i sett.

    Casper Ruud spilte 2. rundekamp mot Andrea Vavassori. Italieneren er rangert som nummer 206 i verden, Ruud er nier. De hadde aldri møtt hverandre tidligere.

    Det var brennhett på Roland-Garros. Gradestokken viser nå 31 grader i skyggen. I solen er det hetere. Heldigvis blåste det litt. Til slutt kom det også etterlengtet skygge på banen.

    Ruud møter enten argentinske Francisco Cerundolo eller franske Ugo Humbert i 3. runde. I kvartfinalen venter sannsynligvis Carlos Alcaraz.

  • Erli Berg Daneshmand

    i går14:03

    Her føres Norges konkurrent bort

  • Christiansen skuffet på 800 meter fri

     Stian Lysberg Solum / NTB

    Henrik Christiansen og Jon Jøntvedt klarte ikke å nå finale på 800 meter fri. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

    Hverken Henrik Christiansen (27) eller Jon Jøntvedt (21) maktet å ta seg til finale på svømmeøvelsen 800 meter fri i Paris-OL.

    Christiansen og Jøntvedt måtte bli blant de åtte beste totalt i kvalifiseringen for å booke finaleplass. Det klarte de ikke. Jøntvedt endte med den 24. beste tiden, mens Christiansen fulgte på plassen bak.

    – Akkurat nå føler jeg at jeg ikke har noe svar på hva som skjedde. Det blir spennende å ta en titt på analysen. Nå står jeg kun med den opplevde følelsen av løpet, og så gjenstår det å se hva som faktisk har skjedd. Det kjentes egentlig ganske godt, men jeg får inntrykket av at jeg blir passert. På slutten har jeg ikke noe igjen å kjempe med, sa Christiansen.

    27-åringen klokket inn på 8.00,55.

  • Australsk svømmekommentator tas av skjermen etter upassende kommentar

     Petr David Josek / AP / NTB

    Australia's Shayna Jack, Mollie O'Callaghan, Emma Mckeon and Meg Harris tok gull på 4 x 100 meter fri i Paris. Foto: Petr David Josek / AP / NTB Foto: Petr David Josek / AP / NTB

    Eurosport-kommentator Bob Ballard er fjernet fra kanalens OL-sendinger etter at han kom med en upassende kommentar i retning de australske svømmekvinnene.

    Like etter at Shayna Jack, Mollie O'Callaghan, Emma Mckeon og Meg Harris hadde mottatt sine gullmedaljer etter seieren på 4 x 100 meter fri i OL lørdag, sa Ballard følgende:

    «Damene holder på å gjøre seg klare. Dere vet hvordan det er ... de henger rundt og sminker seg».

    Det fikk ekspertkommentator Lizzie Simmonds til å reagere. Nå har også Eurosport tatt affære.

    – Under en av kanalens sendinger i går kveld (lørdag) kom kommentator Bob Ballard med en upassende kommentar. Derfor er han nå fjernet fra vår gruppe av kommentatorer med umiddelbar virkning, heter det i en uttalelse.

    Emily Benammar, som tidligere har hatt en lederrolle i News Corp, var blant dem som reagerte kraftig på Ballards kommentarer.

    – Skam deg. Kom deg av sendingene og tilbake til 1930-tallet, skriver hun på X.

  • Canadas landslagssjef beklager etter droneskandalen

     Hamish Blair / AP / NTB

    Bev Priestman legger seg flat etter droneskandalen i OL. Foto: Hamish Blair / AP / NTB Foto: Hamish Blair / AP / NTB

    Like før OL-start ble canadierne avslørt i å spionere på New Zealands trening ved hjelp av en drone.

    Trener Bev Priestman og assistentene Joseph Lombardi og Jasmine Mander ble utestengt fra fotballen i ett år.

    «Jeg er knust på vegne på vegne av spillerne, og jeg vil gjerne be om unnskyldning fra bunnen av mitt hjerte for innvirkningen denne situasjonen har hatt på alle involverte. Jeg vet hvor hardt laget har jobbet etter at 2023 var krevende, og jeg vet at det er en gruppe mennesker som bryr seg veldig om sportsånd og integritet», uttaler Priestman.

  • Read Entire Article