OL i Paris 2024: Møtt av voldtektsrop på OL-arena

1 month ago 31



Den nederlandske duoen varmet opp på en bane like utenfor hovedbanen, rett ved siden av norske Anders Mol og Christian Sørum.

Publikum kan følge oppvarmingen på nært hold, og mens NRK var på plass lød det taktfast fra en tilskuer: «Estupador, estupador», som betyr voldtektsmann.

Det er også ventet at publikum vil vende seg mot det nederlandske sandvolleyball-paret. Det henger sammen med noe som skjedde for eksakt ti år siden.

Dømt for voldtekt

2. august 2014, da van de Velde var 19 år gammel, dro han fra Nederland til England for å besøke en tolv år gammel britisk jente han hadde møtt på Facebook.

Under besøket serverte han henne alkohol og voldtok henne.

Da saken havnet i retten to år senere, innrømmet van de Velde voldtektene og ble han dømt til fire års fengsel. Etter ett år bak murene ble han imidlertid løslatt, og deretter har han fortsatt satsingen på sandvolleyball.

Den gamle voldtektsdommen ble offentlig kjent bare en drøy måned før OL startet. Da visete det seg at Nederland skulle møte Norge i gruppespillet.

– Det er en forferdelig historie, og vi forstår at det er reaksjoner rundt hans deltakelse når det er såpass brutalt, sa Anders Mol til NRK.

Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum er regjerende OL-mestere og har vunnet sine to første kamper så langt i OL.

Foto: NTB

Norge er videre

Nederlenderne er blitt møtt med pipekonsert før begge sine to kamper så langt i OL.

van de Velde bor ikke i OL-landsbyen slik som de andre utøverne. Dermed er det stort sett bare under treninger og kamper han treffer lagkamerat Matthew Immers.

Før kampen er det allerede klart at det norske paret var videre fra gruppespillet. Men med seier i deres pulje B vil de kunne få en enklere motstander i åttendelsfinale.

For det nederlandske paret står derimot mer på spill. De lå sist i pulja før kampen mot Norge, og trenger poeng for å gå videre.

Publisert 02.08.2024, kl. 19.59

Read Entire Article